Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 11:05

Έργα που υλοποιούνται σε χιονοδρομικά κέντρα

Μπήκε ο Σεπτέμβριος και αρκετά από τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τις συντηρήσεις και την προετοιμασία τους. Στα περισσότερα πάντως γίνεται δουλειά. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Καρπενήσι (Βελούχι): Το γεγονός τους καλοκαιριού είναι τα έργα που γίνονται στο Καρπενήσι. Μετά τον σκεπαστό ταινιοδιάδρομο αρχαρίων που μπήκε πέρσι το χειμώνα, τα έργα συνεχίζονται. Έτσι πέρα από τα εξονυχιστικά σέρβις των μηχανημάτων και των αναβατήρων, έχουμε και αντικατάσταση συρματόσχοινου στον Άνεμο 2 με σκοπό τη επαναλειτουργία του συγκεκριμένου αναβατήρα, μετά από χρόνια. Εκσυγχρονίζεται το ΧΚ Καρπενησίου με νέους ηλεκτρικούς πίνακες, με οπτικές ίνες σε όλες τις εγκαταστάσεις του και τοποθέτηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Επίσης τοποθετήθηκε carousel χιονιού για τους μικρούς του φίλους.

Παρνασσός: Στο ΧΚΠ τα σέρβις έχουν ξεκινήσει νωρίς φέτος και σκοπός της διοίκησης είναι να είναι έτοιμο για λειτουργία μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Επίσης ετοιμάζεται ο τιμοκατάλογος της σεζόν 2019-20 με κάποιες μικρές αλλαγές (ως προς τις κατηγορίες) και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι τις αρχές του ερχόμενου μήνα (για πρώτη φορά μετά από χρόνια). Φαίνεται, και μετά τη περσινή χρονιά, ότι με τη νέα διοίκηση ο Παρνασσός έχει μπει για τα καλά σε ανοδική τροχιά!

Καλάβρυτα: Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για το ΧΚΚ η επισκευή της Στύγας. Ο εργολάβος έχει ήδη υπογράψει και ο αναβατήρας προβλέπεται να είναι πανέτοιμος για τη σεζόν που μας έρχεται. Επίσης σε λίγες μέρες θα γίνει και ο διαγωνισμός για τη αγορά νέων οχημάτων (ρατρακ, snowmobiles, αγροτικό αυτοκίνητο κ.λπ.) ύψους 1,000,000 ευρώ. Τα οχήματα αυτά θα διατεθούν στο ΧΚΚ μέσα στη νέα σεζόν.

Φαλακρό: Μέσα στο μήνα διεξάγεται ο διαγωνισμός για τη συντήρηση και λειτουργία του ΧΚΦ. Αν κρίνουμε ότι και πέρσι την ίδια εποχή είχε γίνει ο διαγωνισμός και όλα κύλισαν ομαλά, τότε δεν έχουμε λόγο να μην αισιοδοξούμε και για τη φετινή χρονιά.

 


To Top