Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 11:39

Η επιστροφή στα χιονοδρομικά κέντρα ενόψει Covid-19

Το σκι είναι ένα υπαίθριο άθλημα και έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία σας. Βρίσκεστε έξω στον καθαρό αέρα του βουνού, εφοδιάζεστε με βιταμίνη D και κινείστε πολύ. Και αυτό δεν είναι μόνο καλό για το σώμα σας, αλλά μετά τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η παραμονή στα βουνά είναι επίσης καλό και για την ψυχική υγεία σας.

Το σκι και το snowboard θα είναι λίγο διαφορετικά αυτή τη σεζόν. Τα χιονοδρομικά κέντρα θα επιβάλουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε το αγαπημένο μας σπορ με την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Θα πρέπει όμως και εμείς από την μεριά μας να σεβαστούμε αυτούς τους κανονισμούς, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και τίποτα να μην εμποδίσει μια απεριόριστη λειτουργία σκι το χειμώνα 2020/21.

Στην Ελλάδα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι κανονισμοί που θα ισχύουν στα χιονοδρομικά κέντρα αλλά ας δούμε όμως τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Αυστρία και που λογικά κάπως έτσι θα γίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

  1. Πινακίδες πληροφόρησης: Θα υπάρχουν πινακίδες πληροφοριών με οδηγίες συμμόρφωσης για το Covid-19 στα σημεία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μεταφοράς μας, στις καμπίνες τελεφερίκ, στα εστιατόρια, στα καταστήματα αθλητικών ειδών και στις αποθήκες σκι.
  2. Full face mask: Όταν κάποιος αγοράζει μια κάρτα σκι, θα του δίνουν δωρεάν μια full face mask, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προστασίας. Η full face mask θα είναι υποχρεωτική στις περιοχές με αντίστοιχα σημάδια.
  3. Διαχείριση επισκεπτών: Οι επισκέπτες θα τοποθετούνται στις περιοχές αναμονής ανεξάρτητα από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν ομάδες ατόμων που στέκονται μαζί σε κοντινή απόσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.
  4. Απολύμανση χεριών: Στις εγκαταστάσεις των τελεφερίκ και στα εστιατόρια θα υπάρχουν τοποθετημένα αντισηπτικά χεριών.
  5. Περιορισμένος αριθμός ατόμων: Η μείωση του υψηλότερου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται στις καμπίνες του τελεφερίκ ή των αναβατήρων δεν είναι νομικά υποχρεωτική. Οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πλήρως εάν η κίνηση στο χιονοδρομικό είναι χαμηλή. Στις καμπίνες και στους αναβατήρες ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
  6. Απολύμανση όλων των τελεφερίκ: Όλες οι καμπίνες θα πρέπει να απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα.
  7. Απολύμανση επιφανειών: συχνή απολύμανση σε όλους τους χώρους των χιονοδρομικών (τουαλέτες, στα μαγαζιά, στις καφετέριες κ.α.).
  8. Ελάχιστες αποστάσεις: Στα εστιατόρια και καφέ θα πρέπει να τηρείτε η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε τραπέζια και καθίσματα, όπως ορίζουν οι αρχές.
  9. Ψηφιακά μενού: Όλα τα μενού φαγητού / ποτών θα παρέχονται σε ψηφιακή μορφή. Οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω εφαρμογών app ή μέσω QR-Code απευθείας στα εστιατόρια.
Μένει τώρα να δούμε τα μέτρα προστασίας που θα πάρουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή οργάνωση, ώστε να έχουμε μια ομαλή και ασφαλή χιονοδρομική σεζόν.

 

 


To Top