Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου - Σέλι
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:23

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Ιδανικό για Οικογένειες

Ένα χιονοδρομικό κέντρο για όλη την οικογένεια, χωρίς δύσκολες πίστες και με εύκολη πρόσβαση. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα “ισχυρά χαρτιά” που διαθέτει το Σέλι, το οποίο βρίσκεται στο βουνό Βέρμιο της Ημαθίας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου - Σέλι

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Κωνσταντίνος Τζελέπης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, το Σέλι, μετά τον Παρνασσό έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα χιονοδιαδρόμων, ενώ οι πιο πολλές πίστες “είναι εύκολες” και αυτό το καθιστά ιδανικό για οικογενειακή χιονοδρομία. Επιπλέον, όπως είπε ο κ.Τζελέπης, «διαθέτει τεράστιο πάρκινγκ, από το οποίο τα πρώτα λιφτ βρίσκονται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων». Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό, όπως υπογράμμισε ο κ.Τζελέπης, ωστόσο ευελπιστεί πως «ο φετινός χειμώνας θα είναι καλός, βασιζόμενος στα παραδοσιακά μερομήνια”, όπως σημείωσε με χιούμορ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου - Σέλι

Πάντως, όταν το χιόνι είναι αρκετό, οι επισκέπτες αγγίζουν τον αριθμό των 60.000 στη διάρκεια της σεζόν που διαρκεί περίπου 50 ημέρες. Μόνο τα Σαββατοκύριακα, οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 6.000. Αυτό στο οποίο υστερεί η περιοχή, σύμφωνα με τον κ.Τζελέπη, είναι οι υποδομές: «Χρειαζόμαστε περισσότερες, με βασικότερη τη δυνατότητα για την τεχνητή χιόνωση ενώ θα βοηθούσε πολύ και η ύπαρξη ενός παγοδρομίου». Ωστόσο, τόσο το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και η ευρύτερη περιοχή, έχουν ευοιώνες προοπτικές να αναπτυχθούν και αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον κ.Τζελέπη, αν δημιουργηθούν περισσότερες δυνατότητες διαμονής και εστίασης στην περιοχή, καθώς οι υφιστάμενες δεν επαρκούν για να καλύψουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου - Σέλι

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.530 μ. και απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 74 χιλιόμετρα από τη Κοζάνη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου, ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μεσώ της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου.

Φωτογραφίες: Αρχείο Γιαννόπουλου Σωτήρη
Πηγή: ΑΠΕ, Νικόλ Καζαντζίδου


To Top