Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 13:33

Στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων και …το καλοκαίρι!

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι προσβάσιμο το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μετά την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση των επισκεπτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, «η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο “Αρίσταρχος”».

Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος λέει ότι «θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτήρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες». Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, ο Γιώργος Λαζουράς λέει ότι «ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει “ζωή”, κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι».


Σχόλια:

To Top