Χιονοδρομικά Κέντρα - Σκι
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 13:52

Βασικές Συμβουλές για να απολαύσετε το Σκι

It’s Ski Time

Επιτέλους τα βουνά μας φόρεσαν τα λευκά τους και μας περιμένουν όλους!!!Ακόμα και εσάς που δεν έχετε δοκιμάσει να επιδοθείτε στο αγαπημένο σπορ του χειμώνα, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για αρχάριους. Ακολουθήστε τες με ευλάβεια και θα καταλάβετε γιατί άπαξ και τα καταφέρετε, δεν υπάρχει επιστροφή… Το σκι θα σας γίνει εμμονή!

Πρώτος στόχος είναι η σωστή ενημέρωση με σκοπό τη μείωση κινδύνου για πιθανό τραυματισμό. Το σκι υποβάλει το σώμα σε επαναλαμβανόμενες πιέσεις και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Το σκι έχει τη δική του σελίδα στο βιβλίο της μόδας. Ειδικές φόρμες και μπουφάν με αδιάβροχο υλικό, κατά προτίμηση σε έντονα χρώματα και ισοθερμικά ρούχα, θεωρούνται απαραίτητα. Όπως φυσικά τα αδιάβροχα ζεστά γάντια και σκουφί. Μην ξεχνάτε φυσικά τα γυαλιά που θα σας προστατεύτουν όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και θα εμποδίζουν να μπει οτιδήποτε στα μάτια σας.
Θεωρείστε απαραίτητο και μην ξεχνάτε τις ηλιόλουστες μέρες να φοράτε πάντα αντηλιακό.
Ο ειδικός εξοπλισμός είναι ένα επόμενο κεφάλαιο που δεν θα πρέπει να απασχολήσει προς το παρόν εσάς τους αρχάριους. Για αρχή μπορείτε να νοικιάσετε ότι απαιτείται και προτιμήστε να αγοράσετε όταν θα έχετε ανέβει επίπεδο.
Γενικές συμβουλές
Πρέπει πάντα να κοιτάτε μπροστά και όχι κάτω. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε και καλύτερη θέση κεφαλιού.
Συμβουλευτείτε έναν δάσκαλο σκι για τη σωστή χρήση των χεριών σας.
Τα πέδιλά μας θα πρέπει να είναι πίσω από τη μέση.
Η σωστή θέση σκι είναι με την μέση πάνω από το μπροστινό μέρος της μπότας με την κνήμη να κολλάει στην μπότα.
Αφήστε να σας πάρει η κατηφόρα. Το σκι γίνεται με τη θέση του σώματος κάθετα στην πίστα.
Ίσως τις πρώτες φορές θα σας φανεί δύσκολο να στρίψετε. Η στροφή είναι μια συνηθισμένη δυσκολία για τους αρχάριους. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως στη στροφή αυξάνετε ταχύτητα και δεν βιάζεστε να τελειώσετε τη στροφή.
Να θυμάστε να κρατάτε σωστά τα μπατόν.
Η σωστή επιλογή μπότα αλλά και πέδιλων είναι απαραίτητη. Καθώς και ο τρόπος που πρέπει να φορεθούν. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς.
Ένας δάσκαλος θα σας βοηθήσει να κάνετε σκι με τον σωστό τρόπο, να διορθώσει τυχόν λάθη αλλά και να απολαύσετε την εμπειρία του σκι.

Στη συνέχεια πάρτε τα βουνά!!!


To Top