Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 12:00

«Συνέντευξη με τον επιθεωρητή Χιονοδρομικών Κέντρων κ. Θεόδωρο Μπάρκα»

Βρεθήκαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου όπου είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με πλήθος κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο επιθεωρητής Χιονοδρομικών Κέντρων κ. Θεόδωρος Μπάρκας.

Μιλήσαμε για την ασφάλεια που μας προσφέρουν οι εναέριοι αναβατήρες. Παρομοίασε τους αναβατήρες με ένα αεροπλάνο το οποίο έχει απογειωθεί και συνεπώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να έχουν γίνει οι σωστές και στην ώρα τους συντηρήσεις, επιθεωρήσεις και έλεγχοι.

Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει εκπαίδευση στο προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου για την ημερήσια – εβδομαδιαία συντήρηση. Επισήμανε πως είναι σημαντικό να γίνονται εργασίες διάσωσης και να υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και συνεχής εκπαίδευση.

Σε ερώτηση μας για το αν υπάρχει όριο ζωής στους αναβατήρες μας απάντησε:  Εφόσον γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης και πιστοποίησης το όριο μπορεί να μη τελειώσει ποτέ. Τέλος τόνισε πως από τη στιγμή που η τεχνολογία εξελίσσεται θα πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο, κυρίως για θέματα λειτουργικότητας και ασφάλειας.

Σε τι επίπεδα βρίσκεται η ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα;
Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Η αρχή ελέγχου βοήθησε σε αυτό με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι ώστε να μπορούν να έχουν την πιστοποίηση για να λειτουργήσουν.

Τέλος μας μίλησε για την προσφορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία βοηθάει πάρα πολύ στο κομμάτι της αναβάθμισης – επιθεώρησης – πιστοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου.


To Top