Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 10:50

Snowmobile: 10 Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση

Το snowmobile μπορεί να είναι ένα sport της περιπέτειας και της αδρεναλίνης στο χιόνι αλλά πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για κάποιο πιθανό κίνδυνο. Η ορατότητά μας μπορεί να είναι μειωμένη σε συνθήκες χιονόπτωσης για αυτό τα μάτια μας…14! Προσέχουμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του συνεπιβάτη μας  και την δική μας!

Τι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση snowmobile

1) Να μην οδηγούμε μόνοι μας.

2) Να βεβαιωθούμε ότι το snowmobile είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

3) Να φοράμε την κατάλληλη ενδυμασία συμπεριλαμβανομένου ενός κράνους.

4) Δεν μεταφέρουμε περισσότερους από έναν επιβάτη.

5) Ποτέ βόλτα, ενώ είμαστε από την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

6) Ακολουθούμε τους άλλους αναβάτες σε μια λογική απόσταση.

7) Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί την νύχτα.

8) Φοράμε πάντα εξωτερικά ενδύματα που να αντανακλούν στο σκοτάδι.

9) Ενημερώνουμε κάποιον για το ταξίδι μας.

10) Ελέγχουμε την πρόγνωση του καιρού.

Η κύρια αιτία των θανάτων και των ατυχημάτων στο χιόνι είναι ένας συνδυασμός της ταχύτητας και του αλκοόλ. Το snowmobile απαιτεί σύνεση και προσοχή. Πρέπει να έχουμε την ικανότητα να ελέγχουμε το όχημα για αυτό ποτέ δεν πίνουμε ενώ οδηγούμε γιατί το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη, τον χρόνο αντίδρασης και την ανταπόκριση σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Το αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα snowmobile. Το αλκοόλ προκαλεί επίσης τη θερμοκρασία του σώματος να πέσει με επιταχυνόμενο ρυθμό το οποίο αυξάνει την ευαισθησία στο κρύο και την υποθερμία.

Μία βόλτα με εξοικειωμένα άτομα πάνω στο συγκεκριμένο sport θα ήταν ότι καλύτερο! Φοράμε πάντα εξωτερικά ενδύματα που να αντανακλούν στο σκοτάδι, γάντια, κατάλληλο μπουφάν και κράνος. Ποτέ δεν οδηγούμε την νύχτα και πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα φώτα μας είναι αναμμένα. Επίσης, προσέχουμε το λεπτό πάγο, είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για τους snowmobilers.

 


To Top