Ντίνος Λευκαρίτης - Κύπρος - Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 - Κορέα
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 17:23

Η Κύπρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 με τον Ντίνο Λευκαρίτη

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας που αρχίζουν στις 9 Φεβρουαρίου, με τον χιονοδρόμο αθλητή Ντίνο Ντ. Λευκαρίτη στο αλπικό σκι. Η αποστολή θα αποτελείται επίσης εκτός από τον Ντίνο Τ. Λευκαρίτη, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός της αποστολής και από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Μίλαν Μάτιτς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δώσουν το «παρών» τους εκπροσωπώντας την ΚΟΕ ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης.

Έξι Κύπριοι χιονοδρόμοι αθλητές, αριθμός που θεωρείται ως πολύ μεγάλη επιτυχία για τα κυπριακά δεδομένα, μετά από σκληρή προετοιμασία, τόσο τους καλοκαιρινούς όσους και τους χειμερινούς μήνες, και με αρκετές προσωπικές θυσίες κατάφεραν να πάρουν τα σκληρά όρια πρόκρισης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018. Ο αθλητής με τα χαμηλότερα FIS Points στην Ολυμπιακή Λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Χιονοδρομικούς Αγώνες. Από τους έξι αθλητές μας, βάση των κριτηρίων της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου, ο χιονοδρόμος που κατάφερε να εξασφαλίσει τα κριτήρια συμμετοχής είναι ο Ντίνος Ντ. Λευκαρίτης.

Ο Ντίνος Λευκαρίτης κατάγεται από τη Λάρνακα και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των χιονοδρομιών σε ηλικία 5 ετών. Έχει συμπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και τώρα είναι φοιτητής στο Bates College στην Αμερική, καθώς επίσης και μέλος της χιονοδρομικής ομάδας του Πανεπιστημίου. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέλος των Εθνικών Χιονοδρομικών Ομάδων της Κύπρου με αρκετές επιτυχίες τόσο στους αγώνες εσωτερικού όσο και στους αγώνες εξωτερικού, με την τελευταία επιτυχία να σημειώνεται τον Δεκέμβριο του 2017, όταν κατέλαβε τη 2η θέση σε αγώνες, SES CUP, (Μικρών Κρατών) στο Μαυροβούνιο, καθώς επίσης και με αρκετές άλλες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες.

Κατά το παρελθόν, ο Ντίνος Λευκαρίτης εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως στους 1ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων μετά από πρόκριση επίσης, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας (2012), στους Παγκόσμιους Χιονοδρομικούς Αγώνες στο Σλάντμινγκ στην Αυστρία (2013), στους Παγκόσμιους Χιονοδρομικούς Αγώνες Νέων στο Ροκαράσο στην Ιταλία (2012), στις Ολυμπιακές Ημερίδες Νέων στο Λίμπερετς στην Τσεχία (2011) και σε δύο Παγκόσμιες Γυμνασιάδες στη Φολγκάρια στην Ιταλία (2010) και στη Γκρενόμπλ στη Γαλλία (2008).

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, o Κύπριος χιονοδρόμος θα λάβει μέρος στα αγωνίσματα τεχνικής και γιγαντιαίας κατάβασης, Giant Slalom (18/2) και Slalom (22/2). Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και η τελετή λήξης στις 25 του ίδιου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος λαμβάνει ανελλιπώς μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λέικ Πλάσιντ των ΗΠΑ. Στους αγώνες αυτούς ήταν και η πρώτη φορά που η κυπριακή σημαία κυμάτισε σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τη συμμετοχή των αθλητών της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου.

Πηγή: philenews.com


To Top