Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 11:03

«Grand Opening» στο χιονοδρομικό του Φαλακρού στις 15 Δεκεμβρίου

Με το «Grand Opening Falakro» πάρτι, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 15 Δεκεμβρίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού της Π.Ε. Δράμας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, που φτάνει στο τέλος της, ώστε να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του μεγαλύτερου χιονοδρομικού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας και του δεύτερου μεγαλύτερου της χώρας μας, με 21 πίστες και 27 χιλιόμετρα διαδρομές, στις 15 Δεκεμβρίου. Όπως και πέρυσι, θα πραγματοποιηθεί η πετυχημένη διοργάνωση «Grand Opening Falakro», που καλεί πάνω από 3.000 μαθητές απ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με φιλοξενία και δωρεάν εκμάθηση σκι, ώστε να αγαπήσουν το βουνό και να εξοικειωθούν με αυτή τη δραστηριότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Πατακάκης.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν κατάλληλα μηχανήματα για τεχνητό χιόνι – Υπάρχει όμως προγραμματισμός για το μέλλον

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, είπε επίσης ότι το πρόγραμμα με τα μαθήματα σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού για μαθητές σχολείων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την περυσινή χρονιά και θα συνεχιστεί και φέτος, επισημαίνοντας ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων απ’ όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν μπορεί να «στρωθεί» τεχνητό χιόνι σε περίπτωση που δεν βοηθήσει ο καιρός, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας απάντησε: «Με τον καιρό και τον Θεό δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Μπορούμε να έχουμε έτοιμη την παιδική πίστα, όμως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα για τεχνητό χιόνι. Πάντως, υπάρχει ένας σαφής προγραμματισμός για το μέλλον. Ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, εξήγγειλε ήδη στην Επιτροπή Παρακολούθησης στην Κομοτηνή τη διάθεση ενός κονδυλίου 1,6 εκατ. ευρώ για τη στήριξη και την δημιουργία ειδικών διαδρομών πλαστικού τάπητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού».

Πηγή: kavalawebnews.gr


Σχόλια:

To Top