Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 16:09

Η Ολυμπιακή φλόγα φθάνει στην πόλη των Καλαβρύτων την Τρίτη 24 Οκτωβρίου

Η ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων θα υποδεχθεί, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική της πλατεία, την Ολυμπιακή Φλόγα των εικοστών τρίτων (XXIII) Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ 2018 (Pyeongchang 2018).

Το πρωί της Τρίτης, 24 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί, στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των XXIII Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018 και, στη συνέχεια, θα ξεκινήσει, το, ειρηνικό και ελπιδοφόρο ταξίδι της, για την Pyeongchang.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, νέα παιδιά του Δήμου, που εκφράζουν τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος, ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος, Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, πολιτικός μηχανικός MsC, προπονητής χιονοδρομίας και kitesurf, η Κατερίνα Κοσμοπούλου του Κωνσταντίνου, από τα Καλάβρυτα, η άριστη μαθήτρια του Λυκείου Καλαβρύτων, η Σοφία Ρήγα, η Κερτεζίτισσα πρωταθλήτρια μραθωνοδρόμος, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και σε Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους αγώνες και η Ελένη Στουρνάρα του Νικολάου, από την Άνω Βλασία, η οποία κατέκτησε τις περισσότερες μονάδες (μόρια) από όλους τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ μαθητές της Γ’ Λυκείου Καλαβρύτων, και εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι οι επιλεγέντες από το Δήμο Καλαβρύτων λαμπαδηδρόμοι, που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στα Καλάβρυτα.

Η Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, πραγματοποιείται με τιμές αρχηγού Κράτους, αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μεταδίδεται από διεθνή ραδιοτηλεοπτικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα Καλάβρυτα δέ, ως κατεξοχήν ορεινή περιοχή, με έμβλημά της, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπου, σε αντίστοιχα Χιονοδρομικά διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, συμπεριλαμβάνονται, πάντοτε, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως ορεινή πόλη με χειμερινές αθλητικές εγκαταστάσεις από την οποία, θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα και θα γίνει η Τελετή Υποδοχής της.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στα Καλάβρυτα από τον Τόπο Θυσίας, όπου θα την παραλάβει και θα τη μεταφέρει, ως προερχόμενη από την πλευρά του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, ο Διευθυντής του, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, στη συνέχεια, θα την παραλάβει η αριστούχος του Λυκείου Καλαβρύτων, Κατερίνα Κοσμοπούλου, και, μέσω των οδών 13ης Δεκεμβρίου, δεξιά Αγίου Αλεξίου, έναντι ΟΣΕ, αριστερά στον πεζόδρομο, Συγγρού, 25ης Μαρτίου, θα αφιχθεί στην κεντρική πλατεία, μπροστά στον Ιερό Ναό των Καλαβρύτων.

Στις παραπάνω οδούς, απ’ όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, θα υπάρχουν, από την Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις, της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

Την αφή του βωμού, που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, έξω από τον Ιερό Ναό, θα πραγματοποιήσει, στις 18:53 μ.μ., η λαμπαδηδρόμος – πρωταθλήτρια – μαραθωνοδρόμος, Σοφία Ρήγα.

Θα ακολουθήσει, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, κάτω από το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα και τα εθνικά σύμβολα, τις σημαίες, των Ολυμπιακών Αγώνων, της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας, η πραγματοποίηση τελετής αφής, που περιλαμβάνει:

  • Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από τη λαμπαδηδρόμο, πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμο Σοφία Ρήγα.
  • Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Ο.Α. «Pyeongchang 2018».
  • Ανάκρουση, με απόλυτη σειρά, των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΝΟΙΤΑΣ ΚΟΡΕΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, από την Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων .
  • Χαιρετισμός Δημάρχου, κ. Γιώργου Λαζουρά.
  • Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «Pyeongchang 2018» και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Νότιας Κορέας.
  • Χαιρετισμός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
  • Ανταλλαγή δώρων.
  • Σύντομο μουσικό πρόγραμμα, από την Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων.
  • Αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας, από τη λαμπαδηδρόμο Ελένη Στουρνάρα, προς το Σταθμό του Οδοντωτού, για να συνεχίσει το ταξίδι της, στην Πάτρα.

Με αφορμή τη σημαντικό αυτό γεγονός της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πιονγκτσάνγκ από τα Καλάβρυτα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε, την Ιερή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Pyeongchang 2018», στα μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν, κατ’ εξοχήν, χειμερινό και ορεινό Δήμο και προορισμό, με κορωνίδα, το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και μια πόλη ειρήνης, προόδου, αγώνα και πρωτοπορίας.

Περνώντας από την πόλη μας και το Δήμο μας, η ολυμπιακή φλόγα – σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, εμπνεόμαστε από τα μηνύματα και τις αξίες που αυτή, εκπέμπει, συγκινούμαστε από το συμβολισμό της και ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε το φως της, φως του πνεύματος, της ζωής και της νίκης, να φέρει την ειρήνη στους δοκιμαζόμενους λαούς την πρόοδο και την ανάπτυξη στον κόσμο και την επιτυχία και τη διάκριση στους αθλητές, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από τα Καλάβρυτα, που είναι πρωτοπόρα στους εθνικούς αγώνες με μεγάλη συνεισφορά στα γράμματα, τις τέχνες και τον αθλητισμό, τα Καλάβρυτα, που έζησαν, πριν από 74 χρόνια, τη φρίκη και τη τραγωδία του πολέμου και της ναζιστικής γερμανικής θηριωδίας, μας δίνει την ευκαιρία να διατρανώσουμε και να βροντοφωνάξουμε: ποτέ πια πόλεμος, ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών, καταδίκη του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, διαρκής αγώνας για την πρόοδο, τη νίκη, την ανάπτυξη, το άριστο, διαρκής αγώνας, για το μεγάλο, το ωραίο, το αληθινό.

Καλώ, όλους τους Καλαβρυτινούς και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας, να παραβρεθείτε στην τελετή διαδρομής, υποδοχής και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στα Καλάβρυτα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου».

Πηγή: patrasevents.gr

To Top