Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 09:00

Snow Leopard Day Greece 27-28 Φεβρουαρίου 2016

Η εκδήλωση / θεσμός ορειβατικού σκι, φέτος ταξιδεύει στο υψηλότερο Ελληνικό χωριό τη Σαμαρίνα. Μας περιμένουν 2 ημέρες γεμάτες χιονοδρομία στις μαγευτικές πλαγιές του Σμόλικα. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Η εκδήλωση Snow Leopard Day, είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων / ορειβατών που θέλουν να έλθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και βασικός στόχος είναι η διάσωση του απειλούμενου θηλαστικού “Snow leopard” μέσα από τη διάδοση του ορειβατικού σκι.

Και πώς γίνεται αυτό;

Η Dynafit, πρωτοπόρος εταιρία του χώρου και εμπνευστής της εκδήλωσης αποτελεί ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της επιστημονικής κοινότητας “Snow Leopard Trust” που έχει αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση της λεοπάρδαλης του χιονιού.

Έτσι κάθε χρόνο, διοργανώνει την εκδήλωση Snow Leopard Day ώστε να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να τον προσκαλέσει να βοηθήσει, μόνο με τη προσπάθειά του να ανέβει σε κορυφές με τα ορειβατικά του σκι.

Για κάθε λοιπόν μέτρο που θα πραγματοποιήσει ο κάθε συμμετέχων, η Dynafit θα χορηγήσει στη Snow Leopard Trust 1 cent. Και μη σας φαίνεται λίγο… πέρυσι η ελληνική διοργάνωση, με τα μέτρα που ανεβήκαμε… προσέφερε 1.427 ευρώ.

Εκτός αυτού, το Snow Leopard Day αποτελεί για όλους εμάς τη συνάντηση της χρονιάς, Θα ξαναδούμε τους φίλους μας, θα γνωρίσουμε καινούργιους, θα μιλήσουμε ο καθένας για τα μέρη του, θα βάλουμε στόχους… και μη ξεχνάτε, ότι θα βρισκόμαστε στη πρωτεύουσα της σούβλας … !

Το ραντεβού μας είναι στο χωριό Σαμαρίνα.

Στη κεντρική πλατεία, θα βρίσκεται η γραμματεία, που θα σας προμηθεύσει με τη καρτέλα συμμετοχής. Αυτή, θα μπορέσετε να τη προμηθευτείτε τη Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το πρωί.

Θα πραγματοποιηθούν αναβάσεις στις κορφές:

Σκάλα, Καπετάν Τσεκούρας, Μόσια.

Οι τελικές διαδρομές, θα ανακοινωθούν τη Παρασκευή και θα είναι σηματοδοτημένες .

Ο κάθε συμμετέχων, είναι ελεύθερος να πραγματοποιήσει όποια διαδρομή θέλει με τη παρέα του. Πληροφορίες για τη ποιότητα του χιονιού θα δοθούν στη γραμματεία.

Η συνάντηση είναι 2ήμερη.

Τη Κυριακή το μεσημέρι μετά τη χιονοδρομία, θα παραδώσουμε τις καρτέλες μας στη γραμματεία και θα πάρουμε το αναμνηστικό μας δώρο.

Διαμονή:

Ενδεικτικά, κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας των ξενώνων της Σαμαρίνας:

Hotel Aristomenis 24620 95278

La noi 24620 95660

Εν. Δωμάτια Πάσχος Νικόλαος 24620 95247

Παρλίτσης Ζήσης 24620 95279

Samarina Resort 24620 95216

Σας περιμένουμε στη Σαμαρίνα!

Πηγή: www.klaoudatos-ski.gr

To Top