Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 10:30

Freeride Contest Mt Helmos 2022 FWQ 2

Σε μία ηλιόλουστη μέρα με φρέσκο χιόνι, γεμάτη αδρεναλίνη και θετική διάθεση το Freeride Contest Mt Helmos 2022 FWQ 2* άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν και σε όσους το παρακολούθησαν από κοντά. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 11/03 όλη η ομάδα της διοργάνωσης αποτελούμενη από στελέχη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων  και από έμπειρους  συνεργάτες και εθελοντές  ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το σημαντικότερο στάδιο του φετινού event αυτό του αγώνα! 

Είχε ακολουθήσει μία περίοδος πυρετώδους προετοιμασίας που αφορούσε τόσο το κομμάτι του διαγωνισμού όσο και τα υπόλοιπα σκέλη που πλαισίωσαν το φετινό Freeride Contest, με αποκορύφωμα την Πέμπτη 10/3 όπου έλαβε χώρα η διαδικασία της κλήρωσης των αριθμών του αγώνα, το Athletes Briefing και η ενημέρωση ασφαλείας από τον Race Director Γιάννη Κοτιλέα. Στην συνέχεια η Justine Blanc  από την θέση του Head Judge & FWT Advisor, παρέδωσε σεμινάριο σχετικά με τις παγκόσμιες προδιαγραφές που ισχύουν για την αξιολόγηση των αθλητών, στους καταξιωμένους Έλληνες κριτές, Στέφανο Τσιμικάλη, Γεράσιμο Αβραμίδη, Αλέξη Μυλωνά και Μάρκο Χατζικυριακάκη, τους οποίους είμαστε ευγνώμονες που είχαμε δίπλα μας.

Αν και η πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες δεν ήταν ξεκάθαρη, η θέληση όλων για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης ήταν αδιαπραγμάτευτη. Έτσι, όλοι οι συντελεστές έλαβαν τις θέσεις τους! Οι φωτογράφοι κρύφτηκαν στα απόκρημνα βράχια της πλαγιάς έτσι ώστε να πετύχουν τις καλύτερες λήψεις. Η ομάδα ασφαλείας μαζί με το ιατρικό προσωπικό ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό. Οι κριτές ετοίμασαν τα χαρτιά τους και φόρεσαν τα κιάλια τους. Οι αθλητές έχουν πάρει την θέση του στην κορυφή του «Χάρου» και αναμένουν το πράσινο φως. 3,2,1 Drop in, και ο πρώτος αθλητής ξεκινάει την κατάβασή του! Το Freeride Contest Mt Helmos 2022 FWQ 2* έχει αρχίσει!

Απαιτητικές κάθετες κλίσεις, θεαματικά drops, εντυπωσιακές πτώσεις, μοναδικό flow και ταχύτητα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα. Η ηλιόλουστη μέρα κάνει το event ακόμα πιο όμορφο. Οι αθλητές τερματίζουν γεμάτοι χαμόγελο και ενθουσιασμό από τις συνθήκες της κατάβασης και από την αρτιότητα της διοργάνωσης.

Ακολουθεί η απονομή των επάθλων στους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και κέρδισαν μοναδικά δώρα από τις εταιρείες Smith, Blackcrows, MicroΧtreme, Majesty, Splitboard.gr και Korua Shapes.

Ski Ανδρών

1η θέση: Maj Stirn, SLO

2η θέση: Thomas Steiner, AUT

3η θέση: Θοδωρής Μπουγιούκος, GRE

Snowboard Ανδρών:

1ηθέση: Daniel Limmer, AUT

2ηθέση: George Pazzas, GRE

3ηθέση: Raymond Prentice, GRE

Μετά την απονομή των επάθλων και των δώρων ακολούθησε live party στο σαλέ του ΧΚΚ με τους “ANTONIA & THE MATES” όπου αθλητές και επισκέπτες έκλεισαν την ημέρα τους διασκεδάζοντας σε πολύ καλό κλίμα υπό τους rock ήχους του συγκροτήματος.

Σημαντικό να αναφέρουμε πως καθώς ο αγώνας ανήκει στους προκριματικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος Freeride World Tour, ξένοι αθλητές έδωσαν το παρόν, και για αυτούς η Ελλάδα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, με τέλειες συνθήκες χιονιού και καιρού. Ήδη από το 2020 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση στη χώρα μας όλο και περισσότεροι αθλητές Freeride επισκέπτονται τη χώρα μας, προβάλλοντάς τη ως κορυφαίο χειμερινό προορισμό. Κάτι που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους και ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες αυτού του αγώνα!

 

To Top