Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:18

Ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χ.Κ. Καλαβρύτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κος Άγριος Αλέξιος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του χιονοδρομικόύ κέντρου κος Νίκος Αρμπής μας ενημερώνει για τα πρώτα κομμάτια του μεγάλου έργου της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χ.Κ., που χρηματοδοτείτε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 19.800.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου αυτού έργου με την παραλαβή των παρακάτω μηχανημάτων συνολικής αξίας 1.240.000€ :

Α. Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρας (snowgroomer) με σύστημα βαρούλκου (βίντζι) της εταιρείας Prinoth, μοντέλο Lietwolf winch
Β. Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρας (snowgroomer) της εταιρείας Prinoth, μοντέλο Bison X
Γ. Ημιφορτηγό 4Χ4 της εταιρείας Toyota, μοντέλο Hilux double cab
Δ. 2 αμαξίδια – ερπυστριοφόρα ΑΜΕΑ (action trackchair ST)
Ε. 4 αυτοκινούμενες φρέζες εκχιονισμού πεζού χειριστή
ΣΤ. Μηχανοκίνητο έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris, μοντέλο 550 indy LXT (2 θέσεων)
Ζ. Μηχανοκίνητο διασωστικό έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris, μοντέλο 800 titan Adventure 155 (2 θέσεων)
Η. 2 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας Borne Recharge

Με την παραλαβή του προαναφερόμενου εξοπλισμού αυξάνονται θεαματικά οι δυνατότητες του κέντρου στο κομμάτι της διάστρωσης των πιστών αλλά και της εξυπηρέτησης των πελατών του. Πλέον θα επιτυγχάνεται γρηγορότερη και πιο άμεση προετοιμασία του κέντρου ενώ βελτιώνεται ριζικά και το επίπεδο της ασφάλειας των πελατών. Τέλος, το χιονοδρομικό Καλαβρύτων θα είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα το οποίο μεριμνά για την εξυπηρέτηση όλων των φίλων – επισκεπτών ΑΜΕΑ οι οποίοι θα μπορούν πλέον με ευκολία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του και οι κατόχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχουν την δυνατότητα εντελώς δωρεάν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου.

Όλο αυτό το διάστημα και παράλληλα με την κατάληξη της 1ης αυτής φάσης, στο χιονοδρομικό κέντρο εργάζονται για την άμεση ολοκλήρωση των τεχνικών δελτίων που αφορούν στην περαιτέρω αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό του κέντρου μέσω της αντικατάστασης των αναβατήρων του, της δημιουργίας σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων αλλά και της βελτίωσης και ανανέωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού.


To Top