Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 07:45

Ενημέρωση Λειτουργίας Χιονοδρομικών Κέντρων 19/01/2020

Καλές χιονοδρομίες με Ασφάλεια!
Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που λειτουργούν την Κυριακή 19.01.2020 είναι:

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 19.01.2020 20:00

Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια αύριο θα είναι κλειστό λόγω διακοπής ρεύματος. Ανοιχτό πάλι την Τρίτη 21/01 με τους αναβατήρες Σ2 & Σ3. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ανηλίου σήμερα θα είναι λειτουργία η πίστα αρχαρίων και οι πίστες που εξυπηρετούνται από τον συρόμενο και εναέριο αναβατήρα. Για τον εναέριο οι πίστες σε κάποια σημεία θέλουν προσοχή καθώς δεν καλύπτονται επαρκώς με χιόνι. Το Chalet Chamois ανοιχτό και έτοιμο να σας σερβίρει φαγητό και καφέ, σπιτικά γλυκά και ζεστά ροφήματα! Καιρός: ηλιοφάνεια. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας σήμερα θα είναι ανοιχτό με τον αναβατήρα Μ. Αλέξανδρο και την κεντρική πίστα του, 6α Λίμνες μήκους 1850 μ. (Υψόμετρο: κορυφής 2150 μ., βάσης: 1830 μ.) και τον αναβατήρα Φίλιππο μόνο για μεταφορά. Ωράριο λειτουργίας: 10:00-15:00. Καιρός: ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους 3°C. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βελουχίου είναι ανοιχτό σήμερα μόνο για βόλτα, παιχνίδι, έλκηθρο και ο αναβατήρας Τάκης Φλέγκας για εναέρια βόλτα . Το σαλέ και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου θα λειτουργήσει σήμερα με τους αναβατήρες Απόλλων, Ερμής, baby lift 2 με τις πίστες τους και ο διθέσιος εναέριος αναβατήρας Δίας λειτουργεί μόνο για μεταφορά. Καιρός: ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους -1°C. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ζήρειας σε πλήρη λειτουργία από τις 09:30 μέχρι τις 16:00 το baby lift και ο συρόμενος αναβατήρας. Επίσης θα λειτουργήσει το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, παιδικών έλκηθρων και τα μαθήματα χιονοδρομίας. Ακόμα θα λειτουργήσουν και οι βόλτες με snowmobiles ενώ θα γίνονται οι βόλτες στη λίμνη Δασίου με buggies. Το σαλέ θα είναι ανοικτό από τις 9:00 μέχρι τις 17:00. Χωρίς αλυσίδες θα γίνεται η κίνηση στον δρόμο Τρίκαλα – Χιονοδρομικό, όμως οι αλυσίδες πρέπει να βρίσκονται πάντα στο αυτοκίνητο. Καιρός: ηλιοφάνεια με γενικά ασθενείς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους 3°C.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν σήμερα θα λειτουργήσει με όλους τους αναβατήρες εκτός τον Σαραντόβρυση 2 και με τις πίστες 2, 5, 6, 7, 8 και 9. Καιρός: Ηλιοφάνεια, μέτριος άνεμος και θερμοκρασία C. Ανοιχτός χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Προσοχή στο δρόμο το πρωί σε κάποια ανήλιαγα σημεία.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το ΧΚ Βόρας – Καϊμακτσαλάν γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα χιονιού και προσφέρουν την ημερήσια κάρτα χιονοδρομίας, στους μικρούς φίλους έως 14 ετών που θα μας επισκεφθούν αυτό το ΣΑΒ-ΚΥΡ, στην τιμή των 2,00€! Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων η επάρκεια του χιονιού στο συρόμενο αναβατήρα Δάφνη έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, για να επιτραπεί ασφαλής χιονοδρομία, με αποτέλεσμα από αύριο να τεθεί εκτός λειτουργίας, όπως επίσης και ο αναβατήρας αρχαρίων Ερμής. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόβλεψη, για αύριο αναμένεται αραιή νέφωση και βόρειοι άνεμοι, χαμηλής έντασης. Αναλυτικά θα λειτουργούν αύριο οι Αναβατήρες (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες): Ηρακλής: Ανοικτός για χιονοδρομία, Αχιλλέας: Ανοιχτός για χιονοδρομία, Θέτις: Ανοιχτός για χιονοδρομία και η Στύγα: Ανοικτός για χιονοδρομία. Πίστες για χιονοδρομία:  Δανάη(Μπλε), Αλκμήνη (Πράσινη), Ισμήνη(Μπλε), Νεφέλη(Κόκκινη). Snowpark: Ανοικτό. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Λαϊλια και το σαλέ θα είναι ανοιχτό κάθε Σαββατοκύριακο μόνο για βόλτα και όταν ύπαρξη αρκετή χιονόπτωση θα ανοίξει και για χιονοδρομία.

Το Χ.Κ. Μαινάλου από αύριο έως και την Παρασκευή θα είναι κλειστό μιας και δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη χιονόπτωση εντός της εβδομάδας. Το επόμενο ΣΚ θα είναι και πάλι ανοικτό το σαλέ για καφέ ενώ δεν είναι ακόμα σαφές αν θα υπάρχει χιόνι για έλκηθρο.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Μετσόβου Πολιτσιές είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα. Ο δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Παρνασσού θα λειτουργήσει σήμερα με τους Αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1, 3 & 4 και τις ΠΙΣΤΕΣ: Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Περικλής (5), Ηρακλής (8 & 15), Διηάνειρα (12), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Ήρα (7 & 7α), Περιφερειακή (24) και baby 1, 2, 3 & 4. ΚΑΙΡΟΣ: νεφώσεις και ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ -6C και -4C. ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. ΩΡΑΡΙΟ: Το ωράριο του ΧΚΠ θα είναι 09:00-15:00.

Αύριο τελευταία μέρα του 1ου Κυπέλλου Αλπικών Αγωνισμάτων Π – Κ, θα διεξαχθούν οι αγώνες γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης στην πίστα Βάκχος Νο2. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Στο Χ.Κ. Περτουλίου  τις καθημερινές λειτουργεί μόνο το σαλέ και όλες οι δραστηριότητες όπως τα άλογα και τα έλκηθρα χιονιού . Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Πηλίου αύριο θα είναι ανοιχτό με τους Αναβατήρες σε λειτουργία: Πήλιο 3 και Πήλιο 5 και τις Πίστες σε λειτουργία: Πανόραμα, Ιάσων, Θέτις, Πυλώνες, Φαλκονέρα και πίστα αρχαρίων. Ανοιχτό από τις 9:00 μέχρι και τις 16:00.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Πισοδερίου είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα με τον αναβατήρα baby lift 1 και το σαλέ. Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Σελίου είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα λόγω μη επαρκής χιονόπτωσης.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Φαλακρού είναι κλειστο. Το Χ.Κ. Φαλακρού ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και τις αργίες.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Τροόδους Κύπρου είναι ανοιχτό με όλους τους αναβατήρες και τις πίστες τους. Οι αναβατήρες λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 16:00 όλη την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο. Θερμοκρασία κοντά στο εστιατόριο Dias: -1 °C. Καιρός: συννεφιά. Μέγιστο βάθος Χιονιού σε Σκιά Dias: 100εκ (WET SNOW). Κατάσταση οδικού δικτύου: ανοιχτό χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Σημείωση: Προσπαθούμε για την βέλτιστη ενημέρωση της λειτουργίας των Χ/Κ, αλλά κάποιες φορές υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση από τα Χιονοδρομικά Κέντρα προς εμάς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και των ξαφνικών αλλαγών.

 

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Πηγή: www.xionodromika.gr

Δείτε Προσφορές Ξενοδοχείων σε Χειμερινούς προορισμούς:

Προσφορές Ξενοδοχείων


To Top