Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 12:56

Το Xionodromika.gr στο αναβαθμισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Χτες Κυριακή 9/1, επισκεφτήκαμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και με χαρά διαπιστώσαμε τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στο βουνό από την τελευταία χρονιά που λειτούργησε προ covid-19.

Συνέντευξη με τον προϊστάμενο του Χ.Κ. Παρνασσού κο Αντώνη Τουρκοχωρίτη

Αρχικά μείναμε έκπληκτοι από τα ανανεωμένα σαλέ. Στα Κελλάρια μπροστά από το σαλέ, ένα μικρό χωριό από ξύλινα σπιτάκια σερβίρει καφέδες, ποτά, σούπες, σουβλάκια, τάκος, βάφλες κι ένα σωρό άλλα είδη. Στον πρώτο όροφο Goodys, ενώ στον δεύτερο υπάρχει ένας πολύ όμορφα διαμορφωμένος χώρος με καναπέδες και πολυθρόνες κι ένα μεγάλο μπαρ που δεσπόζει του χώρου. Επίσης στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Kokkoris με αξεσουάρ και gadget που αφορούν το βουνό και τη χιονοδρομία.

Αλλά και στη Φτερόλακκα, που τόσα χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς εγκατάλειψης, έχουν γίνει θαύματα. Μας έκανε πολύ καλή εντύπωση το ανανεωμένο και πολύ όμορφα διακοσμημένο σαλέ Holly Spirit, ίσως το ομορφότερο σαλέ της Ελλάδας αυτή την ώρα! Συνομιλήσαμε αρκετή ώρα με τον ιδιοκτήτη του σαλέ τον κο Μισαηλίδη όπου μας ενημέρωσε ο ίδιος για την ανακαίνιση του σαλέ και την επαναλειτουργία του μετά από πολύ καιρό.

Συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη του σαλέ στην Φτερόλακα στο Χ.Κ. Παρνασσού τον κο Μισαηλίδη

Η επαναλειτουργία του δρόμου κάτω πάρκιγκ – πάνω πάρκιγκ Φτερόλακκας, που ήταν αίτημα πολλών ετών, όλων των φίλων του βουνού και η επαναλειτουργία ταμείου, σχολών σκι αλλά και καταστήματος ενοικιάσεων.

Τέλος σε θέματα που αφορούν καθαρά τη λειτουργία του ΧΚΠ, διαπιστώσαμε ότι όλες αυτές τις μέρες των αργιών, δούλευε με όλους τους αναβατήρες και τις πίστες του σε λειτουργία. Οι αναβατήρες του, που είναι οι πιο σύγχρονοι στην Ελλάδα, μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 10,000 άτομα την ώρα, με αποτέλεσμα, ακόμη και στις μέρες αιχμής να παρουσιάζουν ελάχιστη αναμονή. Επίσης και οι πίστες φέτος έχουν πολύ καλό στρώσιμο σε σχέση με παλιότερα χρόνια που υπήρχαν παράπονα στον τομέα αυτό.

Η γενική διαπίστωση λοιπόν ήταν ότι ο Παρνασσός δικαίως κρατάει τα σκήπτρα της ελληνικής χιονοδρομίας σαν το μεγαλύτερο και καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

To Top