Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 14:39

10 συμβουλές πριν φορέσετε τα χιονοπέδιλά σας

Συμβουλές Σκι

Μιας και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και μπαίνουμε σιγά σιγά στην καρδιά του χειμώνα θα θέλαμε να αφιερώσουμε όλοι λίγο χρόνο στις συμβουλές για το σκι, έτσι ώστε να απολαύσουμε όλοι το αγαπημένο μας άθλημα και τις χιονισμένες πλαγιές και όχι να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο.

Το σκι είναι ένα άθλημα το οποίο πέρα από τη διασκέδαση, έχει και τους κινδύνους του. Ο καιρός, η κούραση η και η έλλειψη ύπνου από ένα χθεσινό γλέντι είναι αιτίες συχνών ατυχημάτων. Καμία φορά υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας και τρέχουμε πολύ, βάζοντας σε κίνδυνο και εμάς και τους άλλους.

ΔΕΚΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ F.I.S. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας)

› Σεβασμός προς τους άλλους. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούμε η φέρνουμε σε κίνδυνο τους άλλους.

› Ελέγχουμε την ταχύτητα μας. Προσαρμόζουμε την ταχύτητα μας ανάλογα με τις δυνατότητες μας, τις εκάστοτε συνθήκες χιονιού, καιρού και ανάλογα την κίνηση που έχει η πίστα.

› Επιλογή κατεύθυνσης. Ο skier-snowboarder που είναι μπροστά μας έχει πάντα προτεραιότητα. Πρέπει να διαλέξουμε την πορεία μας έτσι ώστε να μην βάλουμε σε κίνδυνο τον προπορευόμενο.

› Προσπεράσεις. Μπορούμε να προσπεράσουμε άλλους skier-snowboarders από όποια μεριά θέλουμε αλλά αφήνοντας τους αρκετό χώρο ώστε να έχουν την άνεση να κινηθούν χωρίς πρόβλημα.

› Είσοδος στην πίστα, ξεκίνημα. Όταν εισερχόμαστε σε μια ασφαλισμένη πίστα ή ξεκινάμε ξανά μετά από μια στάση, ελέγχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και κινούμαστε έτσι ώστε να μην κινδυνέψουμε να συγκρουστούμε με κάποιον επερχόμενο skier-snowboarder.

› Σταμάτημα στην πίστα. Πρέπει να αποφεύγουμε να σταματάμε η να περπατάμε σε σημεία που είναι απότομα και η ορατότητα είναι περιορισμένη, εκτός κι αν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση πτώσης σε τέτοιο σημείο, θα πρέπει να κινηθούμε αμέσως προς την άκρη της πίστας.

› Περπατώντας στην πίστα. Όταν κινούμαστε με τα πόδια θα πρέπει να ήμαστε πάντα στην άκρη της πίστας.

› Σεβασμός στα σήματα. Πρέπει να σεβόμαστε τα σήματα που βρίσκονται στις πίστες.

› Βοήθεια. Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε.

› Ανταλλαγή στοιχείων. Σε περίπτωση που έχουμε αναμιχθεί σε κάποιο ατύχημα είτε ευθυνόμαστε είτε όχι, δίνουμε τα στοιχεία μας στους υπεύθυνους του χιονοδρομικού.

Πηγή: www.xionodromika.gr


To Top