Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 12:02

Χορηγία ύψους 126.500 ευρώ στο Χ.Κ. Καλαβρύτων από το Ελληνογερμανικό Ταμείο

Το Ελληνογερμανικό ή Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον, προσφέρει, χορηγία, ύψους 126.500 ευρώ, για το έτος 2014, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων, όλως αναγκαίων, δράσεων και την αγορά, άκρως απαραίτητων, μηχανημάτων και οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Πέτερ Σοόφ (Peter Schoof) και την ενημέρωσή του για τη χορηγία στο Χιονοδρομικό Κέντρο, δήλωσε:

“Χωρίς να απεμπολούμε, ούτε να συμψηφίζουμε, ούτε να παραιτούμαστε από τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε δυναμικά, ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα, υποβάλλαμε πρόταση στο Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, όπως έχει αποφασίσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, για τη χρηματοδότηση αναγκαίων δράσεων του κυριότερου αναπτυξιακού πόλου του Δήμου μας, του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και επιτύχαμε να χρηματοδοτηθεί, αυτή, με το ποσό των 126.500 ευρώ, για το έτος 2014.

Θα διεκδικήσουμε χρήματα για το Χιονοδρομικό Κέντρο, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον είχα, δηλώσει, τον Αύγουστο που μας πέρασε και αυτό, πρωτίστως, πράξαμε και το καταφέραμε. Και αυτό είναι, μόνο, η αρχή, για το έτος 2014, αφού, στον επόμενο χρόνο, θα υποβάλλουμε και άλλες προτάσεις, για τη χρηματοδότησή τους.

Έτσι, αξιοποιούμε και εκμεταλλευόμαστε, κάθε, διαθέσιμο, πόρο, ιδίως στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι πόροι στην αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί δραματικά, για να προσφέρουμε, το καλύτερο, στους δημότες και τους κατοίκους μας και ιδίως στους νέους μας.

Η χορηγία αυτή, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αποδεικνύει και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει και τη σημασία που αποδίδει, η γερμανική Δημοκρατία, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ως μια δυναμική, αξιόπιστη, ασφαλή, οικονομικά υγιή, λειτουργικά σύγχρονη και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, επιχείρηση, του Δήμου Καλαβρύτων, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, καθοριστικά οφέλη, στην τοπική οικονομία, στην τοπική αγορά και κοινωνία.

Ευχαριστούμε, το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, για την προσφορά της χορηγίας αυτής, για το έτος 2014 και προσβλέπουμε και σε νέες χορηγίες στα επόμενα έτη”.

Πηγή: kalavrytanea.gr


To Top