Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 11:00

Παγκόσμια ημέρα χιονιού: World Snow Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού – World Snow Day καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται κάθε χρόνο μία Κυριακή του Ιανουαρίου (φέτος στις 16 Ιανουαρίου 2022), για την προώθηση των σπορ του χιονιού και αφορά τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

«Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι»

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού είναι η δεύτερη φάση μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από το FIS τον Νοέμβριο 2007 με τίτλο «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι». Αποτελεί το επόμενο βήμα αυτής της εκστρατείας, που προγραμματίστηκε λίγα μόλις χρόνια μετά και απευθύνεται επίσης στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Επιδιώκει επίσης να συμπεριλάβει όλους όσους αγαπούν το χιόνι ανεξαρτήτου ηλικίας ώστε να το απολαύσουν και να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν για χρόνια. Σκοπός της δράσης αυτής της ομοσπονδίας είναι να γνωρίσει ο κόσμος τα χειμερινά αθλήματα και τον δραστήριο τρόπο ζωής στο βουνό τον χειμώνα και να κάνει τα παιδιά και τους νέους να αγαπούν το βουνό και το χιόνι.

Την ημέρα εκείνη λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονες δραστηριότητες σε όλα τα χιονοδρομικά των οποίων οι χώρες είναι μέλη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους σκιέρ. Πλήθος από δραστηριότητες για παιδιά και όχι μόνο στο χιόνι, διαγωνισμοί και πολύ παιχνίδι περιμένει την ημέρα της μεγάλης γιορτής του χιονιού.

 

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Κυριακή 16 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Μέρα Χιονιού 2022 
Ο Σ.Χ.Ο. Καστοριάς (KASTORIA SKI TEAM (ΣΧΟΚαστοριάς) και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου Καστοριάς ετοιμάζουν μια μέρα γιορτής στο χιόνι για μικρούς και μεγάλους.
-διαγωνισμοί και παιχνίδια για τα παιδιά και τους γονείς
-δωρεάν μαθήματα για τους μικρούς φίλους
και πολλές εκπλήξεις!
Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας Καϊμάκτσαλαν – Voras Kaimaktsalan Ski Center
Το Χ.Κ Βόρας Καϊμάκτσαλαν – Voras Kaimaktsalan Ski Center θα προσφέρει έκπτωση 30% έως 50% για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου!

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Γιορτάζουμε μαζί με άλλες 42 χώρες σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού ❄️ την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 και περιμένουμε όλους τους μαθητές-χιονοδρόμους ηλικίας 6-12 ετών στο ΧΚ Παρνασσού με ημερήσιο εισιτήριο 10 € το άτομο!

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού ❄️ Κυριακή 16/01 και τι θα λέγατε να το γιορτάζαμε με ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ καταβάσεις🌜⛷;
Το πρώτο Νυχτερινό Σκι για το 2022 λοιπόν!
Τα Lift θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι της 19:00

To Top