Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 12:36

Μαθητές δημοτικού σχολείου της Λάρισας στη χειμερινή διαβίωση της ΣΜΥ

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν χθες μαθητές και δάσκαλοι από τη Λάρισα οι οποίοι βρέθηκαν στην ορεινή περιοχή του Περτουλίου.

Πρόκειται για τους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου της συνοικίας Χαραυγής Λάρισας, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στα χιονισμένα Περτουλιώτικα λιβάδια του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Εκεί και κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου, έτυχαν πάνω στην εκπαίδευση των σπουδαστών της ΣΜΥ, οι οποίοι εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν με τους εκπαιδευτές τους κατάβαση από την πίστα του χιονοδρομικού.

Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές από τη θέα των σπουδαστών ζήτησαν από τους συνοδούς δασκάλους τους να δουν περισσότερες δραστηριότητες. Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα, αφού μετά από συνεννόηση των δασκάλων με τον Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο κο Λιάκο, τους επετράπη να δουν εκτός από την κατάβαση στην πίστα του χιονοδρομικού και την κατασκευή των ιγκλου σε ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο.

Οι ευχαριστίες  των μαθητών προς τη Σχολή εκφράστηκε με ζητοκραυγές και χειροκροτήματα.

Πρόκειται για μια επίσκεψη που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους όπως και στη μνήμη των δασκάλων οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους το χάρηκαν αρκετά, επιχειρώντας ορισμένοι από αυτούς με κάπως βέβαια αργές κινήσεις στην πρηνηδόν θέση να θυμηθούν τα νιάτα τους και να μιμηθούν τους νεαρούς σπουδαστές!

Δείτε φωτό που κατέγραψε ο φακός:


πηγή: kranosgr


To Top