Κώστας Κούτρας
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 15:00

Κώστας Κούτρας, ο Νέστωρ της χιονοδρομίας!

Ο Κώστας Κούτρας είναι μία από τις εξέχουσες μορφές της χιονοδρομίας, που έχει βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στην ανάπτυξη και διάδοση των χειμερινών αθλημάτων στη χώρας μας!

Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Λάρισας το 1952. Η πρώτη του επαφή με τη χιονοδρομία έγινε στα χρόνια του Γυμνασίου και τα πρώτα του σκι ήταν αυτοσχέδια, φτιαγμένα από ξύλα σαμαριού! Ο πατέρας του τον κυνηγούσε και δεν τον άφηνε να κάνει σκι. Ωστόσο ο Κώστας το έσκαγε από το σπίτι και πήγαινε στο Πήλιο, το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο έκανε σκι . Εκείνα τα χρόνια τα lift του Πηλίου λειτουργούσαν κάθε Κυριακή.

Από το 1970 ήταν ενεργός αθλητής του ΕΟΣ Λαρίσης και παράλληλα σπούδαζε στην Βιομηχανική σχολή του Πειραιά από το 1971 -1976. Στο διάστημα των σπουδών του ανέβαινε για σκι στη Φτερόλακα του Παρνασσού, στο lift της ΠΕΣΙΝΕ, της γαλλικής εταιρίας που λειτουργούσε το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος. Τα χρόνια αυτά και κάθε καλοκαίρι πήγαινε στην Ιταλία, στο παγετώνα του Passo dello Stelvio, και φοιτούσε στην ξακουστή σχολή δασκάλων σκι του Pirovano, όπου έκανε παρέα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Gustavo Thoeni!

Από το 1976 που άνοιξε το ΧΚ Παρνασσού με τη Φτερόλακα, ο Κώστας μετακόμισε Αράχωβα και εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί δουλεύοντας στο Χιονοδρομικό.

Πέρα από το σκι, μεγάλο του χόμπι ήταν και η φωτογραφία. Ήταν ο πρώτος που φωτογράφησε ελληνικά Χιονοδρομικά Κέντρα και τα έκανε καρτ ποστάλ, τα οποία διέθετε ο ΕΟΤ!

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τουριστικές επιχειρήσεις στην Αράχωβα, μαγαζιά και ξενοδοχεία. Ευτύχισε να δει και τα δυο του παιδιά χιονοδρόμους και πρωταθλητές και τώρα παραμένει μάχιμος και συμβουλεύει τους νεότερους σε τι άλλο??? Σε θέματα χιονοδρομίας!

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:


To Top