Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 07:41

“Εορταστικό” ωράριο λειτουργίας για το ‪Χιονοδρομικό‬ Κέντρο Ζήρειας!

Η ελαφριά χιονόπτωση που σημειώθηκε το σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, σηματοδοτεί και την έναρξη του “εορταστικού” ωραρίου λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 14/12 και μέχρι εκδόσεως νεώτερης ανακοίνωσης, το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου θα λειτουργεί τόσο τις καθημερινές, όσο και τα σαββατοκύριακα από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, ενώ τα πάντα είναι έτοιμα ώστε με την πρώτη επαρκή χιονόστρωση να τεθούν σε λειτουργία οι 2 σαρωμένοι αναβατήρες και οι πίστες για χιονοδρομία.

Στο πανέμορφο σαλέ, το οποίο είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ζεστά και κρύα ροφήματα, καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων, ενώ στο κατάστημα χειμερινού εξοπλισμού, μπορεί να προμηθευτεί εξοπλισμό χιονοδρομίας (μπότες, πέδιλα, μπατόν, σανίδες snowboard, γάντια, σκούφους, μάσκες κλπ).

Το Χιονοδρομικό Κέντρο, λειτουργεί από το 2007, στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής (λιγότερο από 2 ώρες) τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας (το πλησιέστερο στην Αττική) και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Οι δραστηριότητες που προσφέρει είναι πολλές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και τέλος δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150μέτρων και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 700 μέτρων. Το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς και σχολή όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν τους μη μυημένους στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα!

Πηγή: Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας


To Top