Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 10:20

Ενημέρωση Χιονοδρομικών 10-1-2015

Καλημέρα & Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Το Χ.Κ. Σελίου άνοιξε σήμερα τις πύλες του και θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Φίλιππος, Δίας, Ηρακλής, Άρης και τα baby lift.

Στο Χ.Κ. Παρνασσού επικρατεί ηλιοφάνεια με ασθενείς ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία -1 ⁰C. Θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Ηρακλής, Ήρα, Παν, Πυθία, Baby 1, Baby 2 και οι πίστες Αφροδίτη (1 και 1a), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Περικλής (5), Ήρα (7 και 7a), Παν, Πυθία, Διηάνειρα (12), Περιφερειακή Baby 1 και Baby 2. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και δεν απαιτούνται αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγαδίων ηλιοφάνεια ε αραιές νεφώσεις και ασθενείς ανέμους στην βάση και μέτριους στην κορυφή του ΧΚ. Θερμοκρασίες από -1 έως +3 κατά την διάρκεια της ημέρας. Όλες οι πίστες ανοιχτές σε λειτουργία οι αναβατήρες Παράδεισος Πλατό, Παράδεισος/Κεντρική και Εναέριος-Κεντρική.

Στο Χ.Κ. Φαλακρού λειτουργούν 2 συρόμενοι αναβατήρες αρχαρίων (baby lifts) Σ.Α.Α. 1 και 2, ο συρόμενος αναβατήρας Σ.Α. 3 (πίστα Μέστα). Σε αναστολή λειτουργίας ο συρόμενος αναβατήρας Σ.Α. 2 (πίστα Λυκούργος – Καρτάλκα) και η τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα.

Σε αναστολή λειτουργίας αυτή τη στιγμή η Στύγα & η Άρτεμις στο Χ.Κ. Καλαβρύτων λόγω ισχυρών ανέμων. Σε κανονική λειτουργία το υπόλοιπο χιονοδρομικό κέντρο.

Σε αναστολή βρίσκεται και το Χ.Κ. Βιτσίου λόγω ισχυρών ανέμων.

Στο X.K. Βασιλίτσας σε λειτουργία οι αναβατήρες Φίλιππος, Μ.Αλέξανδρος και Ελιμεία & Baby Lift.

Το Χ.Κ. Ανηλίου σε πλήρη λειτουργία. Χιόνι βάσης 20εκ. Χιόνι κορυφής 30 εκ. Επικρατεί ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους.

Στο Χ.Κ. Βόρας – Καϊμάκτσαλαν αυτή την στιγμή επικρατεί συννεφιά με ορατότητα 300 μέτρα, ΒΔ άνεμοι έντασης 40-50 km/h και θερμοκρασία – 3 ⁰C. Θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Σαραντόβρυση ΙΙ, Μετερίζι και Baby Lift, ενώ οι αναβατήρες Σαραντόβρυση Ι και Κρέμαση, βρίσκονται σε αναστολή. Οι δρόμοι από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά χρειάζονται αλυσίδες ή χιονολάστιχα στα τελευταία 4 Km.

Το Χ.Κ. Πηλίου είναι ανοιχτό. Ανοιχτές Πίστες: Πυλώνες, Πανόραμα (πάνω μέρος), Θέτις, Ιάσων, Αρχαρίων και Φαλκονέρα (6/6). Ανοιχτοί Αναβατήρες: Π1,Π2,Π3,Π5 (4/5).

Το Χ.Κ. Καρπενησίου ανοιχτό με τους αναβατήρες Θησέας και Τάκης Φλέγκας σε λειτουργία.

Σε πλήρη λειτουργία και τα χιονοδρομικά κέντρα Βίγλας Πισοδερίου, Μαινάλου, Ελατοχωρίου και το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας.

Κλειστό το Χ.Κ. Περτουλίου για χιονοδρομία. Σε λειτουργία το lift για βόλτα. Παγοποίηση και ανεπαρκές χιόνι.

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Πηγή: xionodromika.gr


To Top