Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 19:49

Χ.Κ. Βασιλίτσας: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε 27χρονο σκιέρ!

Σύμφωνα με το iefimerida.gr ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κορυφογραμμή του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χιονοστιβάδα καταπλάκωσε 27χρονο σκιέρ. Κατά την διάρκεια της κατάβασης οι φίλοι του είδαν το περιστατικό με την χιονοστιβάδα και μπόρεσαν έτσι να επέμβουν έγκαιρα και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χ.Κ. Βασιλίτσας, κος Δημήτρης Καραγιάννης, πάρα το γεγονός ότι εγκαταστάσεις του Κέντρου είναι κλειστές, τρία άτομα εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας, όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Πολυνερίου ότι αγνοείται νεαρός σκιέρ σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο διασώστης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Κέντρου έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία. Ο νεαρός σκιέρ έχοντας τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας όπως και όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας είναι κλειστά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Η περιπέτεια αυτή καταδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το ορειβατικό σκι στο βουνό, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος οι χιονοδρόμοι κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι.

Αυτή την περίοδο που τα Χιονοδρομικά Κέντρα παραμένουν κλειστά, η ανάβαση σε αυτά κρύβει κινδύνους. Για το λόγο αυτό για την δική σας ασφάλεια και προστασία υπενθυμίζουμε ότι:

• Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού των Χιονοδρομικών που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

• Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

• Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο των Χιονοδρομικών Κέντρων κατά τη χρονική περίοδο που παραμένουν κλειστά, τα χιονοδρομικά κέντρα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.


To Top