Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 14:56

Τα χιονοδρομικά κέντρα που θα λειτουργούν αυτό το Σαββατοκύριακο!

Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν το Σάββατο 08.02.2020 και την Κυριακή 09.02.2020 εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες είναι:

Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με τις Πίστες Παράδεισος και Αριστοτέλης 3 (τέλος Παραδείσου). Η πρόσβαση των πιστών γίνεται μέσω των συρόμενων Σ2 και Σ3. Σε λειτουργία και ο εναέριος αναβατήρας για το Σαββατοκύριακο με το σαλέ με την πανοραμική θέα στα 2005μ και φυσικά το ξύλινο σαλέ στην βάση, καθώς και η Ski & Snb school αλλά και τα καταστήματα ενοικιάσεων και πωλήσεων με τον ολοκαίνουργιο στόλο Ski & Snb Κατάσταση δρόμου: Ανοιχτός, προσοχή στον πρωινό παγετό – υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημά σας. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ανηλίου θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία ο συρόμενος και η πίστα αρχαρίων, ανοιχτός και ο εναέριος διθέσιος. Φρεσκοχιονισμένο βουνό με λιακάδα, άπνοια και καθαρή ατμόσφαιρα, είμαστε ακόμη στα καλύτερα του χειμώνα! Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με τον αναβατήρα Μ. Αλέξανδρο και την κεντρική πίστα του, 6α Λίμνες μήκους 1850 μ. (Υψόμετρο: κορυφής 2150 μ., βάσης: 1830 μ.) και τον αναβατήρα Φίλιππο μόνο για μεταφορά. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βελουχίου θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με τους αναβατήρες Τάκης Φλέγκας,  Θησέας και Άνεμος 1 και ο ταινιοδιάδρομος. Δρόμοι: ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βιτσίου θα είναι ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία αυτό το ΣΚ. Με πολύ καλή ποιότητα χιονιού και ιδανικές καιρικές συνθήκες. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου θα είναι σε πλήρη λειτουργία με όλους τους αναβατήρες και πίστες. Οδικό Δίκτυο: οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, απαραίτητες οι αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ζήρειας θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες και οι πίστες με τους περιορισμούς που η μικρή ποσότητα του χιονιού θα επιβάλλει. Σε λειτουργία οι ενοικιάσεις εξοπλισμού, τα μαθήματα σκι και οι βόλτες στη λίμνη Δασίου με buggies καθώς και το σαλέ μέχρι τις 17.00. Χωρίς προβλήματα ο δρόμος πρόσβασης στο χιονοδρομικό. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν θα είναι σε λειτουργία για χιονοδρομία με τους αναβατήρες Μετερίζι & Κρέμαση και οι πίστες 5, 6 & 8. Ο αναβατήρας Σαραντόβρυση 2 λειτουργεί μόνο για την μεταφορά σας στην Κρέμαση ΚΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια, μέτριο άνεμο και -7C θερμοκρασία. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Tο Χ.Κ. Καλαβρύτων θα είναι ανοιχτό σε πλήρη λειτουργία με τους Αναβατήρες (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες): BabyLift : Ανοικτός για χιονοδρομία, Ερμής: Ανοικτός για χιονοδρομία, Αχιλλέας: Ανοικτός για χιονοδρομία, Δάφνη: Ανοικτός για χιονοδρομία, Ηρακλής: Ανοικτός για χιονοδρομία, Θέτις: Ανοικτός για χιονοδρομία, Άρτεμις: Ανοικτός για χιονοδρομία, Στύγα: Ανοικτός για χιονοδρομία και τις Πίστες για χιονοδρομία: Λητώ ( Πράσινη), Δανάη (Μπλε), Φαίδρα (Μπλε), Αριάδνη (Κόκκινη), Αρμονία (Πράσινη), Αλκμήνη (Πράσινη),Ισμήνη(Μπλε), Ηλέκτρα (Κόκκινη), Ειρήνη (Κόκκινη), Νεφέλη (Κόκκινη). Snowpark: Ανοικτό. Καιρός: ηλιοφάνεια με Βόρειο – Ανατολικό άνεμο:5–20 χλμ/ώρα.. Θερμοκρασία βάσης (1.740μ): min -4•c – max 0•c. Κατάσταση δρόμου: Ανοιχτός χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων(Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες). Ωράριο λειτουργίας: 09:00- 16:00. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Λαϊλια θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με τον Συρόμενο 1 και το Baby Lift! Ύψος χιονιού βάσης 40 εκ. Ύψος χιονιού μέσης 40 εκ. Ύψος χιονιού κορυφής 30 εκ. Ποιότητα χιονιού: Φρέσκο. Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες ( προσοχή στα τελευταία δύο χιλιόμετρα ). Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Μαινάλου θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα. Το χιόνι που έπεσε αυτή την εβδομάδα ήταν αρκετό για να δώσουμε τη δυνατότητα στους μικρούς να χαρούν παιχνίδι στο χιόνι με τα έλκηθρα αυτό το Σαββατοκύριακο! Η ποσότητα χιονιού παραμένει σε μη επαρκή επίπεδα για χιονοδρομία! Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Στο Χ.Κ. Μετσόβου Πολιτσιές θα είναι ανοιχτό μόνο με τον ταινιοδιάδρομο για έλκηθρα και snowmobile. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Παρνασσού θα λειτουργήσει σήμερα με τους Αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1, 3 & 4. και τις ΠΙΣΤΕΣ: Αφροδίτη (1 & 1α), Βάκχος (2, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Περικλής (5), Ηρακλής (8), Διηάνειρα (12), Ήρα (7 & 7α), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Περιφερειακή, snowpark και baby 1, 2, 3 & 4.. Καιρός: αναμένετε ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ -6C και -4C. ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. ΩΡΑΡΙΟ: Το ωράριο του ΧΚΠ θα είναι 08:00-16:00. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Στο Χ.Κ. Περτουλίου  θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα και το σάλε. Δεν είναι επαρκής η χιόνωση. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Πηλίου θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 μέχρι και τις 16:00 με τους Αναβατήρες σε λειτουργία: Πήλιο 1, Πήλιο 2, Πήλιο 3, Πήλιο 4 και Πήλιο 5 και τις Πίστες: Πανόραμα, Ιάσων, Θέτις, Πυλώνες, Φαλκονέρα και πίστα αρχαρίων! Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Πισοδερίου θα είναι σε λειτουργία με τους αναβατήρες Πάνω καρεκλάκι, ski lift & baby lift και τις πίστες Τουριστική, Περιφερειακή (Αφροδίτη), Μαύρη & Κεντρική (Ηρακλής). Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Σελίου θα είναι ανοιχτό με τις πίστες αρχαρίων ( baby 1, 2) και την εναέρια καρέκλα Φίλιππος.  Ωράριο λειτουργίας 9:00-16:00. Οδικό Δίκτυο: Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Φαλακρού θα είναι σε λειτουργία για χιονοδρομία τα δύο Baby Lifts της βάσης με οριακό χιόνι αλλά με πολλή καλή ποιότητα, σε λειτουργία επίσης θα είναι και η τετραθέσια καρέκλα μόνο για βόλτα. Ανοιχτά θα είναι τα καφέ της βάσης και της κορυφής και οι σχολές σκι. Ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά παρακαλούνται οι επισκέπτες να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο. Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-16:00. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Τροόδους Κύπρου είναι ανοιχτό με όλους τους αναβατήρες και τις πίστες τους. Κλειστό προς το παρόν το chair-lift στην πίστα Δίας λόγω δυνατόν ανέμων. Οι αναβατήρες λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 16:00 όλη την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο. Θερμοκρασία κοντά στο εστιατόριο Dias: -2 °C.  Μέγιστο βάθος Χιονιού σε Σκιά Dias: 100εκ (WET SNOW). Κατάσταση οδικού δικτύου: ανοιχτό χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

 

Σημείωση: Προσπαθούμε για την βέλτιστη ενημέρωση της λειτουργίας των Χ/Κ, αλλά κάποιες φορές υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση από τα Χιονοδρομικά Κέντρα προς εμάς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και των ξαφνικών αλλαγών.

 

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

 


To Top