Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 09:28

Στo Μπάνσκο αποκλείστηκαν Βρετανοί σκιέρ αφού το χιονοδρομικό θέρετρο τέθηκε σε καραντίνα!

Στη Βουλγαρία το χιονοδρομικό θέρετρο Μπάνσκο τέθηκε σε καραντίνα μετά τη διάγνωση τριών ατόμων με κορωνοϊό και δεκάδες Βρετανοί τουρίστες που είχαν επισκεφτεί το χιονοδρομικό  αποκλείστηκαν.

Η Βουλγαρία καταμετρά 92 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και δύο θανάτους ως σήμερα και οι αρχές έχουν κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια και μπαρ και απαγορεύοντας όλα τα ταξίδια αναψυχής εντός κι εκτός της χώρας έως τις 13 Απριλίου.

Επιπλέον, επέκτειναν τους περιορισμούς στο Μπάνσκο αργά χθες, επιβάλλοντας καραντίνα μία ημέρα αφότου έκλεισαν το κέντρο του σκι και έδωσαν διορία 24 ωρών σε 284 τουρίστες εκεί, στην πλειονότητά τους Βρετανούς, να φύγουν.

Το μέτρο της καραντίνας επιβλήθηκε αφού ένας Βρετανός τουρίστας, ένας Βούλγαρος εκπαιδευτής του σκι και ένας επισκέπτης σε σαλέ διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό.

Σήμερα, περίπου 200 Βρετανοί τουρίστες περίμεναν για ώρες στο Μπάνσκο για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να φύγουν και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους, είπαν στο Reuters δύο Βρετανοί ιδιοκτήτες σαλέ στην πόλη.

Ωστόσο, δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι στα τρία λεωφορεία που τους παρασχέθηκαν και σε όσους τα κατάφεραν, στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιβιβαστούν σε ένα μόνο λεωφορείο με όσους διέθεταν εισιτήρια για σήμερα και στους οποίους επετράπη τελικά να φύγουν.

Σε όσους δεν είχαν εισιτήρια, τους ζητήθηκε να μείνουν στο Μπάνσκο και τους υποσχέθηκαν να τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο της Σόφιας αύριο και μεθαύριο, αναλόγως με το πότε ήταν προγραμματισμένες οι πτήσεις τους.

Ο Μαρκ Άμποτ, ηλικίας 30 ετών, από το Μάντσεστερ, που είχε ξεκινήσει τις διακοπές του το Σάββατο, είπε ότι είναι ευγνώμων που το σαλέ συμφώνησε να τους δεχθεί πίσω έως να φύγουν αύριο.

«Η εμπειρία που ζήσαμε σήμερα ήταν απλά… σύγχυση, πραγματική σύγχυση μεταξύ ανθρώπων, έλλειψη πληροφόρησης. (Η κατάσταση) άλλαζε συνεχώς, πολύ γρήγορα. Κατανοώ ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν» περιέγραψε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρόιτερς.

Η πρόσβαση στο Μπάνσκο, με πληθυσμό 10.000 ανθρώπους, θα απαγορεύεται έως τα τέλη του μήνα. Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται αστυνομικοί με προστατευτικές στολές να περιπολούν τις εισόδους της πόλης.

 

Πηγή: www.real.gr


To Top