Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 10:22

Η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει το “Seven Summits”!

Το «Seven Summits» αποτελείται από τα υψηλότερα βουνά σε κάθε μία από τις επτά ηπείρους της Γης: Everest, Aconcagua, Denali, Kilimanjaro, Elbrus, Mount Vinson και Carstensz Pyramid. Το να φτάνεις στις κορυφές αυτών των κορυφών θεωρείται σημαντικό ορειβατικό επίτευγμα και παρόλο που δεν πρόκειται για μέτριο εγχείρημα, παραμένει μια εξαιρετικά εφικτή πρόκληση για έναν ορειβάτη με κίνητρο.

H Χριστίνα Φλαμπούρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει το “Seven Summits” και ταυτόχρονα η πρώτη Ελληνίδα που πατάει στον Νότιο Πόλο! Κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το επίτευγμα μέσα σε 3,5 χρόνια.

Μετά την κατάκτηση της κορυφής η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Το 7 Summits ήταν για μένα πολύ παραπάνω από ορειβατικό project, ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα κι αυτό επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πριν από 5 χρόνια φοβόμουν να πατήσω στην άκρη μιας πλαγιάς και σήμερα έχω καταφέρει να πατήσω στις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου». Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είπε: «Ο συνδυασμός του 7 Summits με την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα να αντιμετωπίσω μιας και δεν είμαι επαγγελματίας αθλήτρια. Από την πρώτη στιγμή, όμως, είχα την στήριξη τόσο της εταιρείας Παπαστράτος στην οποία εργάζομαι, όσο και της οικογένειας μου. Η ιδέα του 7 Summits με γοήτευσε εξαρχής γιατί έχει έναν μεγάλο συμβολισμό: αντικατοπτρίζει την πορεία προς την κατάκτηση των προσωπικών ʺκορυφώνʺ του καθένα και προάγει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο».

Η αποστολή στην Ανταρκτική πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τους υποστηρικτές της, εταιρείες που στοχεύουν πάντα στην κορυφή και εντάσσουν την επιδίωξη αυτή σε κάθε τους δράση.

 

Πηγή: advendure.com


To Top