Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 10:07

Ενημέρωση Χιονοδρομικών 16-01-2015

Στο Χ.Κ.Βόρας – Καϊμάκτσαλαν επικρατεί ηλιοφάνεια, άνεμοι έντασης 15-20 km/h και θερμοκρασία -2 ⁰C. Θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Μετερίζι, Σαραντόβρυση Ι, Κρέμαση και baby lift και οι πίστες 2, 6, 7, 8 και αρχαρίων. Και οι δύο δρόμοι είναι ανοικτοί και δεν απαιτούνται αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων ο αναβατήρας Άρτεμις δεν θα δοθεί για χιονοδρομία. Σε λειτουργία οι αναβατήρες Αχιλλέας, Δάφνη, Ερμής, Ηρακλής, Θέτις, Στύγα καθώς και το Snowpark. Το Σάββατο και την Κυριακή 17-18 Ιανουαρίου θα είναι σε λειτουργία και χρήση για χιονοδρομία όλοι οι αναβατήρες του ΧΚΚ. Πιο αναλυτικά στις 17-18 Ιανουαρίου θα λειτουργούν οι αναβατήρες: Άρτεμις, Αχιλλέας, Δάφνη, Ερμής, Ηρακλής, Θέτις, Στύγα καθώς και το Snowpark. Στις 17-18 Ιανουαρίου, η πίστα Ειρήνη δεν θα είναι διαθέσιμη για τουριστική χιονοδρομία, στοχεύοντας στην ομαλή και άρτια διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Π-Κ.

Στο Χ.Κ. Φαλακρού σε λειτουργία 1 συρόμενος αναβατήρας αρχαρίων (baby lift) Σ.Α.Α. 2, ο συρόμενος αναβατήρας Σ.Α 2 (πίστα Λυκούργος – Καρτάλκα) ο συρόμενος αναβατήρας Σ.Α. 1 (πίστα Γέτας – Χιονότρυπα) και η τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για βόλτα και απόλαυση της θέας στα 2.110 μ. Υπενθυμίζουμε ότι το Χ. Κ. Φαλακρού θα λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και όλες τις αργίες.

Στο Χ.Κ. Παρνασσού επικρατεί ηλιοφάνεια με ασθενείς ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία -1 ⁰C. Θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Ηρακλής, Ήρα, Παν, Πυθία, Baby 2 και οι πίστες Αφροδίτη (1 και 1a), Βάκχος (2 και 2a), Αίολος (4), Περικλής (5), Ήρα (7 και 7a), Παν, Πυθία, Διηάνειρα (12), Περιφερειακή, Baby 2. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και δεν απαιτούνται αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγαδίων σε ανοιχτές πίστες: Παράδεισος Πλατό, Παράδεισος, Κεντρική (Αριστοτέλης), Φίλιππος. Αναβατήρες σε λειτουργία: Σ2 – Παράδεισος Πλατό, Σ3 – Παράδεισος/Κεντρική, Εναέριος – Κεντρική.

Το Χ.Κ. Πηλίου είναι ανοιχτό. Σε λειτουργία το Π5 (BABY LIFT). Ανοιχτές Πίστες: Πυλώνες, Πανόραμα (πάνω μέρος), Θέτις, Ιάσων, Αρχαρίων και Φαλκονέρα.

Σε πλήρη λειτουργία το Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου. Επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς κελσίου. Ο δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες.

Σε λειτουργία και το Χ.Κ.Ελατοχωρίου.

Στο Χ.Κ. Καρπενησίου σε λειτουργία οι αναβατήρες Θησέας και Τάκης Φλέγκας.

Το Χ.Κ. Σελίου σε οριακή λειτουργία. Αναβατήρες ανοιχτοί:Φίλιππος, τα baby lift, Ηρακλής και Άρης. Ύψος χιονιού:20cm.

Σε αναστολή το Χ.Κ. Βασιλίτσας λόγω παγοποίησης.

Σε αναστολή το Χ.Κ. Μαινάλου. Σε λειτουργία το σαλέ.

Κλειστό το Χ.Κ. Βιτσίου. Θα ανοίξει το ΣΚ όπου θα λειτουργήσει ο μεγάλος συρόμενος αναβατήρας και το baby1.

Κλειστό το Χ.Κ. Ανηλίου λόγω ανεπαρκούς χιονοκάλυψης. Ανοιχτό το σαλέ. Σε λειτουργία το ΣΚ ο διθέσιος αναβατήρας για βόλτα.

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Πηγή: xionodromika.gr


To Top