Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 11:43

Γερμανοί ετοιμάζουν αφιέρωμα για τον Παρνασσό!

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου επέλεξαν 4 επαγγελματίες σκιέρ από τη Γερμανία για να κάνουν σκι στον Παρνασσό, αλλά και να ζήσουν τον χειμερινό τρόπο ζωής των κατοίκων των παραπαρνάσσιων περιοχών, στα πλαίσια αφιερώματος που ετοιμάζουν για το σκι στην Ελλάδα! Ναι, είναι αλήθεια. Γερμανοί επαγγελματίες χιονοδρόμοι επέλεξαν να αναδείξουν την Ελλάδα ως εναλλακτικό χιονοδρομικό προορισμό.

germans-01

Οι τρεις από τους τέσσερις, η Tine, ο Florian και ο Andi είναι μέλη της ομάδας της Rossignol, ενώ ο τέταρτος, Klaus, είναι επαγγελματίας φωτογράφος της Freezing Motions, ο οποίος ανέλαβε να απαθανατίσει τις… παγωμένες κινήσεις των χιονοδρόμων. Το αφιέρωμα θα προβληθεί τη σεζόν 2017-2018 σε γερμανικά μέσα (περιοδικά, websites, social media κ.α.), αλλά και σε γνωστά ευρωπαϊκά χιονοδρομικά περιοδικά και ιστοσελίδες, προβάλλοντας τον Παρνασσό και την Ελλάδα ως εναλλακτικό και… εξωτικό χιονοδρομικό προορισμό!

germans-08

«Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελ. Βενιζέλος, με τη θερμοκρασία κοντά στους 18°C, η πρώτη μας σκέψη ήταν αν κάναμε καλά που ήρθαμε στην Ελλάδα για σκι, καθώς δεν φαίνονταν πουθενά χιονισμένα βουνά, ενώ η γενική αίσθηση παρέπεμπε περισσότερο σε… θάλασσα και ούζο!», αναφέρουν στο onParnassos.gr. «Ωστόσο αυτό άλλαξε μετά από λίγη ώρα οδήγησης, όταν είδαμε τον χιονισμένο Παρνασσό στον ορίζοντα».

Για τις ανάγκες του project τους, ήθελαν ως ορμητήριο ένα όμορφο, ήσυχο και ορεινό χωριό στην περιοχή. Έτσι, επέλεξαν ως βάση τους την Αγόριανη (Επτάλοφο), ενώ την τελευταία βραδιά διανυκτέρευσαν στο ορειβατικό καταφύγιο Μ. Δέφνερ στον Γεροντόβραχο.

germans-09

Διαβάστε περισσότερα στο: onParnassos

Κείμενο, εικονογράφηση: Γιάννης Κωστελίδης
Φωτογραφίες: Klaus Listl – Freezing Motions


To Top