Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 08:40

Ανοίγει το σαλέ στο Χ.Κ. Ζήρειας!

Έναρξη χειμερινής σεζόν 2017-2018 για το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας!

Τα νέα είναι καλά για τους φίλους του βουνού, καθώς ο Φθινοπωρινός καιρός και η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, θα συνδυαστούν με την έναρξη λειτουργίας του σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.

Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και όλα τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00, στον πανέμορφο αυτό χώρο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα του ορεινού όγκου της Ζήρειας, απολαμβάνοντας ζεστά και κρύα ροφήματα καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων. Επίσης διαθέσιμα προς ενοικίαση είναι τα ATVs (γουρούνες) και τα buggies, για βόλτες στα ενδιαφέροντα σημεία του βουνού. Για πληροφορίες σχετικά μπορείτε να καλείτε στο 6944451730.

Παράλληλα, βελτιωμένη φέτος είναι και η πρόσβαση από τα Τρίκαλα στο βουνό, μετά το έργο ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ΖΗΡΕΙΑ ΑΕ ΟΤΑ, που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο. Πυρετωδώς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, προκείμενου τα πάντα είναι έτοιμα και με την πρώτη επαρκή χιονόστρωση να τεθούν σε λειτουργία οι δύο συρόμενοι αναβατήρες και οι πίστες για χιονοδρομία, καθώς και οι ενοικιάσεις των μηχανών χιονιού (snowmobile).

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 2007, στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1550 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, ενώ με την ολοκλήρωση του νέο αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, η Ζήρεια κατέστη με διαφορά το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική, από την οποία την χωρίζουν 156 χιλιόμετρα και κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα ταξιδίου.

Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Μάθετε περισσότερα στο www.ziriaski.gr.


To Top