Χιονοδορμικό Κέντρο Ζήρειας
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 13:27

Έναρξη χειμερινής σεζόν 2018-2019 για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έντυσε στα λευκά τις ψηλές κορυφές της Ζήρειας και πλέον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο βουνό και συγκεκριμένα στο σαλέ του ομώνυμου Χιονοδρομικού Κέντρου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Από το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και μέχρι εκδόσεως νεότερης ανακοίνωσης, στον πανέμορφο αυτό χώρο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00, να αγναντέψουν τη θέα του ορεινού όγκου του δεύτερου μεγαλύτερου βουνού της Πελοποννήσου, απολαμβάνοντας ζεστά και κρύα ροφήματα καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων.

Παράλληλα, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι κατασκευαστικές εργασίες επέκτασης της βεράντας του σαλέ – απόρροια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων της περσινής σεζόν – προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και προσέλευση κόσμου. Με εξίσου αμείωτο ρυθμό εξελίσσονται και οι προετοιμασίες και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, προκείμενου τα πάντα είναι έτοιμα και με την πρώτη επαρκή χιονόστρωση να τεθούν σε λειτουργία οι δύο σαρωμένοι αναβατήρες και οι πίστες για χιονοδρομία, καθώς και οι ενοικιάσεις των μηχανών χιονιού (snowmobile).

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 2007, στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1550 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, ενώ με την ολοκλήρωση του νέο αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, η Ζήρεια κατέστη με διαφορά το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική, από την οποία την χωρίζουν 156 χιλιόμετρα και κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα ταξιδίου.

Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Μάθετε περισσότερα στο www.ziriaski.gr.


To Top