Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 08:31

Έναρξη σεζόν 2020-2021 για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας!

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Σαββατοκύριακο – μέχρι εκδόσεως νεότερης ανακοίνωσης – όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ζήρεια και συγκεκριμένα στο σαλέ του ομώνυμου Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021  – τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα για τις επιχειρήσεις εστίασης – μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Oι επισκέπτες θα μπορούν πλέον τα Σαββατοκύριακα, από τις 09:00 έως τις 17:00, να αγναντέψουν από τον περιβάλλοντα χώρο του σαλέ, τη θέα του ορεινού όγκου του δεύτερου μεγαλύτερου βουνού της Πελοποννήσου, απολαμβάνοντας ζεστά και κρύα ροφήματα καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, προκείμενου τα πάντα είναι έτοιμα και με την πρώτη επαρκή χιονόστρωση να τεθούν σε λειτουργία οι αναβατήρες και οι πίστες για χιονοδρομία, τη διάστρωση των οποίων από πέρσι επιμελείται, ένας νέος χιονοστρωτήρας Prinoth Everest.

Η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, παρακολουθεί τις εξελίξεις διεθνώς, γύρω από τα διάφορα πρωτόκολλα ασφαλείας που αναπτύσσονται αναφορικά με τη λειτουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων, και σύντομα θα ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, εστιασμένη ειδικά στη λειτουργία της χιονοδρομίας.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως η πρόσβαση από το parking τόσο προς αναβατήρες, όσο και προς το σαλέ πραγματοποιείται πεζή, επιτρέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ασφαλείας και εκμηδενίζει την πιθανότητα συνωστισμού, είτε  κατά την προσέλευση – αποχώρηση, είτε κατά τη χρήση των αναβατήρων (σε αντίθεση με άλλα χιονοδρομικά, στη Ζήρεια λειτουργούν μόνο δύο ατομικοί συρόμενοι αναβατήρες και όχι άγκυρες, εναέριες καρέκλες ή τηλεκαμπίνες, όπου αναγκαστικά συνυπάρχουν πέραν του ενός χιονοδρόμοι).

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 2007, στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1550 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, ενώ με την ολοκλήρωση του νέο αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, η Ζήρεια κατέστη με διαφορά το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική, από την οποία την χωρίζουν 156 χιλιόμετρα και κάτι λιγότερο από δύο ώρες ταξιδίου.

Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Μάθετε περισσότερα στο www.ziriaski.gr.


To Top