Χιονοδρομικό Κέντρο Τουρκία
Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 14:24

Πτήσεις charter από Μόσχα προς το χιονοδρομικό κέντρο Erciyes στην Τουρκία

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας μια πτήση τσάρτερ για χιονοδρομικό κέντρο της Τουρκίας, για τη χειμερινή περίοδο 2017/2018, ανακοινώνεται και πάλι από τη ρωσική πλευρά. Στο φάσμα των προσφορών, που προηγουμένως συνιστούσαν το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, Uludag, και το Palandogen, το Coral Travel, προσθέτει τώρα και το χιονοδρομικό κέντρο Erciyes, στις πλαγιές της Κεντρικής Ανατολίας (μια ώρα με το αυτοκίνητο από την Καππαδοκία).

Το πρόγραμμα πτήσεων ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017/2018» των τουριστικών οργανισμών της Ρωσίας Coral Travel και Sunmar Tour, την περασμένη εβδομάδα. Η Royal Flight (Boeing-757) θα πραγματοποιεί πτήσεις από τη Μόσχα προς την πόλη Kayseri, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Ercies, από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 16 Μαρτίου, με συχνότητα αναχωρήσεων μία φορά την εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Jet Travel, Maxim Pristavko, υπενθύμισε ότι, νωρίτερα, Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν προσπαθήσει να οργανώσουν πτήσεις charter στα χιονοδρομικά κέντρα της Τουρκίας, αλλά τα προγράμματα ήταν ασύμφορα.

Μπορεί να έχει εφαρμογή κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;

Πηγή: money-tourism.gr


Σχόλια:

 • pdrivas

  To X.K Erciyes διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα
  όπως π.χ πίστες και αναβατήρες του φτάνουν σε υψόμετρο άνω των 3.000μ,
  τεχνητή χιόνωση (λίμνη και snowguns κ.λπ) στο 50% τουλάχιστον των πιστών του,
  ξενοδοχεία μέσα στις πίστες, δρόμο- πάρκιγκ υψηλών προδιαγραφών δίπλα στις πίστες,
  μια μεγαλόπολη, την Καισάρεια σε απόσταση 20 λεπτών (υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία),
  διεθνή αερολιμένα (havaliman) στην Καισάρεια,
  ευρύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον στην γύρω περιοχή της Καππαδοκίας .
  Κυρίως όμως διαθέτει βούληση της τοπικής κοινωνίας για ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ για την ανάπτυξη του ντόπιου ΧΚ.
  Η πρόσφατη ανακοίνωση για …αεροσύνδεση με Ρωσία αποτελεί καρπό συστηματικής πολυετούς προσπάθειας πολιτικών και τεχνοκρατών
  (πέρα από το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρείται στην χώρα….)

To Top