Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 11:09

Ρεκόρ σεζόν και … προσέλευσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Ρεκόρ σεζόν και αφίξεων σκιέρ σημειώθηκε φέτος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς η διάρκεια των ημερών που έμεινε ανοιχτό ήταν 52 και οι σκιέρ που το επισκέφθηκαν περίπου 18.000, χωρίς τους απλούς επισκέπτες που βρέθηκαν στο χώρο και καφέ ή βόλτα.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης που τόνισε ότι εκτός από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχές τις επόμενες μέρες υπάρχει πιθανότητα να πέσει και χιόνι στα ορεινά.

«Η φετινή σεζόν ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με συνολική διάρκεια 52 ημερών, μεγάλη προσέλευση με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 18.000 σκιέρ, εκτός από τους επισκέπτες», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος.

Ο κ. Ιγγλέσης είπε ότι φέτος βοήθησε ο καιρός γιατί υπήρχε πολύ χιόνι, αλλά και τα κατάλληλα μηχανήματα για τη διάστρωση του χιονιού και ο ίδιος είπε ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε.

Όπως ανέφερε, το περασμένο Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου άνοιξε από τις 8 το πρωί, για να προλάβουν οι επισκέπτες να κάνουν σκι, ενώ οι προβλέπεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για βροχές τις επόμενες μέρες και ο κ. Ιγγλέσης εξέφρασε την ευχή το Χιονοδρομικό να μπορέσει να ανοίξει για μερικές μέρες ακόμη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για το Χ.Κ. Πηλίου, υπάρχει το ενδεχόμενο νέο χιονιού και, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορέσουν να διενεργηθούν στο Χιονοδρομικό Πηλίου αγώνες που έχει προγραμματιστεί να γίνουν προς το τέλος του μήνα.

Αυτή την περίοδο υπάρχει ακόμη χιόνι στην κορυφή του Πηλίου, αλλά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το μεσημέρι «λασπώνει» με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο. «Γι’ αυτό προσπαθούμε, τις μέρες που έχει ζέστη, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να μένει κλειστό, διότι το χιόνι είναι επικίνδυνο για τους λάτρεις του σκι», δήλωσε ο Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Κλειστό θα παραμείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου από χθες Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , εξαιτίας των αναμενόμενων βροχοπτώσεων.

πηγή: magnesianews


To Top