Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:33

Δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη για την ταλαιπωρία στο Χ/Κ Παρνασσό

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες λάτρεις του σκι βρέθηκαν χθες στον Παρνασσό, αλλά την ίδια στιγμή οι περισσότερες πίστες ήταν εκτός λειτουργίας, για διάφορους λόγους, γεγονός που προκαλούσε ένταση, αφού δεν υπήρχαν πειστικές απαντήσεις. Το μεσημέρι είχαν σχηματιστεί ουρές στους λιγοστούς αναβατήρες που λειτουργούσαν, χωρίς να λείψουν οι διαπληκτισμοί και τα επεισόδια.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ζητήσει την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία του κέντρου, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο».

Μάλιστα, ο ίδιος επανέρχεται στην πρότασή του, σημειώνοντας: «Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».

Πηγή: ieferida.gr

To Top