Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 10:06

Ενημέρωση Χιονοδρομικών 27-02-2015

Στο Χ.Κ. Βόρας – Καϊμάκτσαλαν επικρατεί ασθενής χιονόπτωση, θερμοκρασία -2 ⁰C, άπνοια και περιορισμένη ορατότητα στα 200m. Οι αναβατήρες που λειτουργούν είναι το Μετερίζι, το συρόμενο της Σαραντόβρυσης – Σ2 και η πίστα αρχαρίων. Οι αναβατήρες Καρέκλα και Κρέμαση για την ώρα βρίσκονται σε αναστολή. Οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες ή χιονολάστιχα και στους δύο δρόμους του οδικού δικτύου σε όλο το μήκος της διαδρομής τους. Η συνεχής χιονόπτωση έχει προσθέσει στις πίστες του κέντρου 10cm φρέσκο χιόνι.

Στο Χ.Κ. Φαλακρού σε λειτουργία δύο συρόμενοι αναβατήρες αρχαρίων (baby lifts) στη βάση του Χιονοδρομιικού, ο συρόμενος αναβατήρας Σ.Α. 2 (πίστα Λυκούργος – Καρτάλκα) και η τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για βόλτα και απόλαυση της θέας στα 2.110 μ. όπου και προσφέρεται δωρεάν ζεστό ρόφημα (Μια ευγενική προσφορά της εταιρείας TuVunu).

Στο Χ.Κ. Βασιλίτσας σε λειτουργία οι αναβατήρες Φίλιππος, Ελιμεία και Μ.Αλέξανδρος. Επικρατεί αραιή χιονόπτωση και η θερμοκρασία είναι στους 0 ⁰C. Φρέσκο χιόνι:30cm. Ο δρόμος είναι ανοιχτός προς το παρόν χωρίς αλυσίδες αλλά κρίνεται απαραίτητο να εχετε μαζί σας λόγω εξέλιξης καιρικών φαινομένων.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων σε λειτουργία οι αναβατήρες Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη και Θέτις. Επικρατεί χιονόπτωση και η θερμοκρασία είναι στους 4 ⁰C. Ο δρόμος από Ζαρούχλα είναι κλειστός. Ο δρόμος από Καλάβρυτα είναι ανοιχτός με αλυσίδες.

Σε πλήρη λειτουργία το Χ.Κ. Μαινάλου. Ο δρόμος από Βυτίνα είναι ανοιχτός με αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. Καρπενησίου σε λειτουργία οι αναβατήρες Θησέας, Τάκης Φλέγκας και Άνεμος1. Φρέσκο χιόνι:10cm. Σημειώνονται χιονοπτώσεις και η Θερμοκρασία είναι στους -3 ⁰C. Ο δρόμος είναι ανοιχτός χωρίς αλυσίδες.

Το Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου σε πλήρη λειτουργία. Φρέσκο Χιόνι:10cm.

Σε πλήρη λειτουργία το Χ.Κ. Ελατοχωρίου. Ο αναβατήρας Ερμής θα δοθεί σε λειτουργία μετά τις 11:00. Ομίχλη και φρέσκο χιόνι 5cm. Ο δρόμος είναι ανοιχτός χωρίς αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγαδίων σε λειτουργία οι αναβατήρες Σ2 – Παράδεισος Πλατό, Σ3 – Παράδεισος/Κεντρική (Αριστοτέλης 2) και ο Εναέριος – Κεντρική (Αριστοτέλης 1 & 2). Επικρατεί ομίχλη, συννεφιά με κατά διαστήματα χιονόπτωση. Απαραίτητες οι αλυσίδες στα τελευταία 3km.

Στο Χ.Κ. Σελίου λειτουργούν τα baby lift, Αρσούμπασι, Άρης και η καρέκλα για βόλτα. Φρέσκο χιόνι 5cm.

Σε αναστολή το Χ.Κ. Ανηλίου λόγω χιονόπτωσης.

Στο Χ.Κ. Παρνασσού σε λειτουργία οι αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολος, Ηρακλής, Περικλής, Ήρα και baby1. Χιονοπτώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί με αλυσίδες.

Το Χ.Κ. Πηλίου θα είναι κλειστό λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Πηγή:xionodromika.gr


To Top